Een grote rookwolk, net na de explosie.
Volledig scherm
Een grote rookwolk, net na de explosie. © Twitter

Bom uit Tweede Wereldoorlog ontploft aan belangrijk station in München

DuitslandOp een werkplaats aan een belangrijk treinstation in München is vanmiddag een oude vliegtuigbom ontploft. Daarbij raakten vier arbeiders gewond, waarvan één ernstig. Na de explosie werd het treinverkeer in een van de drukste stations van Duitsland tijdelijk stilgelegd.

0 reacties

 1. Ophef over Britse minister die ontslagen werd "wegens islamitisch geloof”

  Ophef over Britse minister die ontslagen werd "wegens islami­tisch geloof”

  In Groot-Brittannië is zondag ophef ontstaan over uitspraken van de voormalige minister van Transport Nusrat Ghani. In een gesprek met de Sunday Times zegt ze dat Downing Street 10, het kabinet van premier Boris Johnson, haar islamitisch geloof in 2020 aanhaalde als een reden om haar aan de kant te schuiven. Ze zou te horen gekregen hebben dat haar status collega’s ongemakkelijk deed voelen en dat ze te weinig deed om de Conservatieve Partij te beschermen tegen beschuldigingen van islamofobie.
 1. Voormalige SS-bewaker (100) die duizenden gedeporteerden de dood in joeg staat 80 jaar na de feiten terecht
  Duitsland

  Voormalige SS-bewaker (100) die duizenden gedepor­teer­den de dood in joeg staat 80 jaar na de feiten terecht

  In Duitsland staat vandaag een 100-jarige man terecht die tijdens de Tweede Wereldoorlog bewaker van het concentratiekamp Sachsenhausen was. De man, Josef S., wordt ervan beschuldigd medeplichtig te zijn bij de moord op meer dan 3.500 gedeporteerden. Hij zou de gevangenen onder meer hebben doodgeschoten en met gifgas hebben vermoord. Het proces gaat maar liefst 80 jaar na de feiten van start.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.