De Braziliaanse president Jair Bolsonaro tijdens zijn toespraak dinsdag in São Paulo, waarin hij een aantal van zijn felle uitspraken bezigde richting een van de rechters van het Hooggerechtshof.
Volledig scherm
De Braziliaanse president Jair Bolsonaro tijdens zijn toespraak dinsdag in São Paulo, waarin hij een aantal van zijn felle uitspraken bezigde richting een van de rechters van het Hooggerechtshof. © AFP

Bolsonaro zwicht na aanval op rechters: “Gesproken in de hitte van het moment”

Twee dagen na zijn ongezien harde woorden tegen het Hooggerechtshof en een van de rechters in het bijzonder, heeft de Braziliaanse president Jair Bolsonaro zijn dreigement om rechterlijke beslissingen van het hoogste rechtscollege niet meer te respecteren, alweer ingetrokken. In een schriftelijke ‘verklaring aan de natie’ zegt Bolsonaro dat hij zijn uitspraken heeft gedaan in de “hitte van het moment” en dat hij “nooit de intentie heeft gehad om rechterlijke macht aan te vallen”. 

  1. Russen beschuldigen Amerikaanse journaliste ervan “seksobject” te zijn: “Ze moest Poetin afleiden”

    Russen beschuldi­gen Amerikaan­se journalis­te ervan “seksobject” te zijn: “Ze moest Poetin afleiden”

    Een Amerikaanse journaliste heeft de Russische staatsmedia over zich heen gekregen nadat ze president Vladimir Poetin interviewde tijdens de Russian Energy Week in Moskou. Volgens de Russen zou Hadley Gamble van nieuwszender CNBC zich gedragen hebben als een “seksobject” en zou het haar doel geweest zijn om Poetin af te leiden. Zelf zei Poetin tijdens het interview op een zeker moment dat de vrouw “te mooi” was om sommige van zijn antwoorden te begrijpen.