Favela da Providência, Rio de Janeiro.
Volledig scherm
PREMIUM
Favela da Providência, Rio de Janeiro. © Valda Nogueira

Bolsonaro wil geweld met geweld bestrijden in favela’s. “Ze sturen het leger de heuvels op, maar we hebben nog steeds geen riolering of crèches”

de VolkskrantDe Braziliaanse nieuwe extreemrechtse president Jair Bolsonaro is van plan om de criminaliteit in de favela’s in Rio de Janeiro uit te roeien. Maar politiegeweld heeft daar tot nu toe geen oplossing gebracht.

12 reacties

 • Paul Vandekerckhove

  1 jaar geleden
  Ik wist het , ze weten het hier weten wat daar moet gedaan worden ,waarom zoekt brazilie geen president in vlaanderen ? Hier hebben ze verstand ervan .
 • Marc Verschaeren

  2 jaar geleden
  Crèches waren hier ook niet 60 jaar geleden , toen was B top land om in te leven . Is dat de maatstaf , een hok waar je je kinderen kunt droppen ?.
 • guido Bervoets

  2 jaar geleden
  Ik zie het al gebeuren - geweld gaat nog meer geweld uitlokken en men creëert een spiraal van geweld waarbij er nog meer politie en militairen moeten worden ingeschakeld en voor men er erg in heeft is men in een militaire dictatuur beland. De eerste stappen zullen het aan banden leggen van de oppositie, de pers controleren, de vrijheid van meningsuiting beperken en de grondwet aanpassen. Het gewone werk dus van een extreemrechtse regering.
 • Jan Van Leive

  2 jaar geleden
  Na 30 jaar zakkenvullerij en laten betijen door linkse figuren is er misschien een lichtpunt maar er zal een ware tsunami moeten zijn om terug normale toestanden te bewerkstelligen .Een zaak heeft Bolsonaro voor op andere politici , hij houdt geen rekening met wat de anderen ervan denken , en dwarsliggende rechters zullen gauw weten wat hun te doen staat
 • pierre Van den Wijngaert

  2 jaar geleden
  Na 13 jaar links bewind de armen nog armer de economie op apegaten,links is ;iedereen gelijk ??dus armer!!!
 1. Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten
  Play

  Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten

 2. Truck vol karaokemateriaal rijdt te snel en mist dan bocht
  Play

  Truck vol karaokema­te­ri­aal rijdt te snel en mist dan bocht