President Jair Bolsonaro.
Volledig scherm
President Jair Bolsonaro. © Getty Images

Bolsonaro uitgemaakt voor “moordenaar” nadat hij terugkeer naar gewone leven aankondigt terwijl coronacijfers alle records breken in Brazilië

In verschillende steden in Brazilië is protest uitgebroken tegen president Jair Bolsonaro. Een televisietoespraak van de rechts-populistische regeringsleider gisteravond stak het vuur aan de lont. Daarin zei Bolsonaro dat iedereen weer snel een “normaal leven” zou kunnen leiden. Dat terwijl de coronacijfers de afgelopen dagen alle records braken.

4 reacties

 • Gerard Braeckmans

  1 jaar geleden
  niki peeters, dat is altijd geweest. Kijk maar eens in de geschiedenis. Maar vroeger kwmane ze aan de macht via een staatsgreep, nu worden ze verkozen door het volk.
 • philip dupont

  1 jaar geleden
  Een slimme man. De angstige mens heeft nog altijd een eigen keuze om zichzelf op te sluiten. En de mensen die hun leven willen leiden, kunnen dat. Procentueel gzien is het in brazilie niet erger dan hier.
 • niki peeters

  1 jaar geleden
  Bolsonaro, trump, netanyahu, erdogan, assad en ga maar verder... het begint precies mode te worden om grootste en domste idioot van het land leider te maken.
 • Lodewijk Godefroot

  1 jaar geleden
  Een 100% oplossing bestaat niet voor de covid crisis ! En wie weet koos hij voor de enige juiste manier ttz voortdoen !!
 1. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.
 2. Giuseppe (84) sterft van honger en dorst na val, maar wordt pas 15 dagen later op straat gevonden
  5

  Giuseppe (84) sterft van honger en dorst na val, maar wordt pas 15 dagen later op straat gevonden

  Het is een hartverscheurend levenseinde voor Giuseppe Petricca. De 84-jarige Italiaanse man stierf vermoedelijk van de honger en dorst, terwijl hij minstens vijftien dagen op straat moet hebben gelegen, op minder dan honderd stappen van zijn huis. De man had geen mobiele telefoon en woonde afgelegen in Tivoli, 20 km ten oosten van Rome. Zijn lichaam werd uiteindelijk in verregaande staat van ontbinding aangetroffen.