De Braziliaanse president Jair Bolsonaro.
Volledig scherm
De Braziliaanse president Jair Bolsonaro. © REUTERS

Bolsonaro trekt versoepeling wapenwet in

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft vandaag zijn eigen decreten om de wapenwet te versoepelen, weer ingetrokken. Er was veel verzet tegen de nieuwe regels en morgen zou het Hooggerechtshof zich buigen over de grondwettelijkheid ervan.

1 reactie

 • Jef joossens

  3 jaar geleden
  Mensen die buiten het dorp of de stad wonen zouden ook een wapen mogen dragen. Al goed dat het afgeschaft is, geloof mij, je zou nogal wat zien gebeuren hier. Ze maken elkaar nu al af voor het minste.
 1. Het failliet van de Copa América, toernooi dat volgens de geruchten mensen betáált om te komen kijken
  Copa América

  Het failliet van de Copa América, toernooi dat volgens de geruchten mensen betáált om te komen kijken

  De Copa América in Brazilië, dan dwalen de gedachten van de voetbalnostalgicus al snel af naar het meest geweldige voetbalfeest. In 2019 is de realiteit anders: het Zuid-Amerikaanse landentoernooi ziet door onder andere exorbitante ticketprijzen (half)lege tribunes, met amper sfeer of interesse tot gevolg. Brazilië, waar de ‘Goddelijke Kanaries’ niet langer sant in eigen land zijn. En ook met de 0-0 van afgelopen nacht tegen Venezuela won het thuisland weinig zieltjes.
 2. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.