Jair Bolsonaro (66) doet een mondkapje af. De Braziliaanse president bagatelliseert corona en drijft de spot met zieken.
Volledig scherm
PREMIUM
Jair Bolsonaro (66) doet een mondkapje af. De Braziliaanse president bagatelliseert corona en drijft de spot met zieken. © AFP

Bolsonaro blijft strijden tegen rechters: “Als ik dat wil, gaat het leger de straat op”

BraziliëRuim een jaar voor de Braziliaanse verkiezingen zit de populariteit van president Jair Bolsonaro op een absoluut dieptepunt. Hij heeft zijn achterban opgeroepen om dinsdag massaal de straat op te gaan op de Braziliaanse Onafhankelijkheidsdag. Ook de oppositie heeft de belangrijkste nationale feestdag uitgeroepen tot actiedag.

4 reacties

 • San Pauwels

  2 maanden geleden
  Een groot aantal landen is in handen van idioten. Zeer vreemd dat men voor de meeste jobs over de nodige ervaring (diploma) moet beschikken, maar om een land te besturen hoeft dat blijkbaar niet. Zelfs de elite (bedrijfsleiders...) stemt op dergelijke roeptoeters. Andere bekende voorbeelden zijn: Trump, Loekasjenko, Orban, Maduro. Het draait enkel om geld...
 • peter destoop

  2 maanden geleden
  nog zotter dan zijn amerikaans vriendje. Gelukkig heeft die niet veel meer te zeggen.
 • johan fransaert

  2 maanden geleden
  net als bij Trump zal hij opgejaagd wild worden wanneer hij president af is en net als Trump zal hij proberen goedgelovige mensen voor zijn kar te spannen.
 • koen claeys

  2 maanden geleden
  hij kan zich bij de club der machtsgeile despoten voegen samen met een Erdogan, Poetin, Assad, Kim jung un, de lijst wordt alsmaar langer, om schrik van te krijgen, Nogal een geluk dat Trump ontslag heeft genomen :-)
 1. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
  Gouden 11
  4

  Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

  Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.
 2. Nationale feestdag onder hoogspanning in Brazilië: vrees voor “bestormingstaferelen zoals bij het Capitool”

  Nationale feestdag onder hoogspan­ning in Brazilië: vrees voor “bestor­mings­ta­fe­re­len zoals bij het Capitool”

  De nationale feestdag in Brazilië wordt er één onder hoogspanning. Op verschillende plaatsen zijn er protesten ter ondersteuning van president Jair Bolsonaro, maar ook zijn tegenstanders komen op straat. De vrees bestaat dat de situatie mogelijk uitdraait op een gewelddadige bestorming “zoals bij het Amerikaanse Capitool”, want Bolsonaro heeft zijn aanhangers stevig opgehitst tegen instellingen als het Congres en het Hooggerechtshof. In een toespraak heeft de president gezegd “een nieuwe geschiedenis van Brazilië” geschreven wordt.