EPA
Volledig scherm
© EPA

Boliviaanse president Evo Morales stapt op, politie vaardigt aanhoudingsbevel uit

Een dag na het ontslag van president Evo Morales blijft het erg onrustig in Bolivia. In de administratieve hoofdstad La Paz kwam het vandaag tot confrontaties tussen aanhangers en tegenstanders van Morales, die de politie met traangas uit elkaar trachtte te houden. Het land dreigt in bestuurlijke chaos terecht te komen, terwijl het onduidelijk is waar Morales zich nu bevindt.

11 reacties

 • Oscar Geeroms

  2 jaar geleden
  Hij heeft Bolivia niet gered!! Ging vooral met de pluimen lopen van het goede werk van anderen, vulde ondertussen zijn zakken en probeerde terloops de grondwet aan te passen om langer aan de macht te blijven. En pleegde verkiezingsfraude... en stuurde geweldadige knokploegen op vreedzame betogers af.
 • Kristine Delacourt

  2 jaar geleden
  Edy Brion, Bolivia is democratisch sinds 1982.
 • Kristine Delacourt

  2 jaar geleden
  Michel Van Limbergen, Morales is echt niet de eerste die iets goed gedaan heeft voor Bolivia. Al in 1952 was er een landhervorming waardoor Boliviaanse boeren niet alleen eigenaar werden van hun grond maar ook burgers met stemrecht. Om die reden is Bolivia met geen enkel land te vergelijken. Om die reden pikken grote delen van de Indiaanse bevolking ook vandaag de verkiezingsfraude van Morales niet!
 • Guido Claesen

  2 jaar geleden
  Zou er op heel de wereld 1 fatsoenlijke en politieker bestaan? Ge kunt er toch niet ene opnoemen of hij of zij heeft gestolen, gefraudeerd of het land verraden. In België is dat ook zo. Hoe kan een eerlijke regering er nu voor zorgen dat iemand die opstapt of niet herverkozen wordt zomaar 100 duizend euro's krijgt. Zoiets wordt toch alleen maar door gangsters geregeld.
 • Jef Lois

  2 jaar geleden
  Als deze kerel met de verkiezings uitslag gefoefeld heeft is dit een zeer terechte actie van het leger waarom als hij zuiver op de graad is zou hij anders opstappen? Dit is geen coup dit is gerechtigheid.