Boliviaans interimpresidente Jeanine Añez ondertekent de wet.
Volledig scherm
Boliviaans interimpresidente Jeanine Añez ondertekent de wet. © AFP

Boliviaanse interimpresidente tekent wet over nieuwe verkiezingen zonder oud-president Morales

De Boliviaanse interimpresidente Jeanine Añez heeft vandaag de wet goedgekeurd die nieuwe presidents- en parlementsverkiezingen zonder oud-president Evo Morales voorziet. Die verkiezingen moeten de rust terugbrengen in Bolivia, na de recente stembusgang die tot zwaar geweld leidde. Op een maand tijd vielen er 32 doden.

2 reacties

 • Kristine Delacourt

  2 jaar geleden
  Michel Van Limbergen, u weet er niets van. Ze is aangesteld na de verkiezingsfraude en na overleg met verschillende waarnemers waaronder de Europese Unie. De echte dictator was Evo Morales. Er zijn miljoenen mensen wekenlang geweldloos tegen hem op straat gekomen.
 • Michel Van Limbergen

  2 jaar geleden
  Dát is niet wettig en zeker niet door iemand doe een deel van de bevolking stigmatiseerd! Dat is geen presidente maar een dictator!
 1. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Situatie in Loehansk “verslechtert met het uur” - Hongarije roept noodsituatie uit vanwege oorlog in Oekraïne

  LIVE. Situatie in Loehansk “verslech­tert met het uur” - Hongarije roept noodsitua­tie uit vanwege oorlog in Oekraïne

  Volgens de gouverneur van de oostelijke regio Loehansk doen de Oekraïense strijdkrachten hun uiterste best om de opmars van de Russen te stuiten. Toch melden Britse geheime diensten Russische terreinwinst, heeft Moskou de intensiteit van de operaties opgevoerd en proberen de indringers verschillende steden te omsingelen. “De bombardementen worden steeds intenser”, aldus nog de gouverneur. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.