Op een bord staan de nieuwe kledingvoorschriften die gelden op het strand van Nice.
Volledig scherm
Op een bord staan de nieuwe kledingvoorschriften die gelden op het strand van Nice. © afp

Boerkiniverbod: Franse politie dwingt vrouw om tuniek uit te trekken op strand

Sinds de boerkini op een aantal Franse stranden in de ban is gedaan, nemen sommige agenten de naleving van het verbod wel heel serieus. In Nice dwongen vier politiemannen een vrouw op het strand haar tuniek uit te trekken.

 1. BDW: "Moslima mag tentje aantrekken en in zee gaan: vooruitgang"

  BDW: "Moslima mag tentje aantrekken en in zee gaan: vooruit­gang"

  Pas terug uit vakantie ergert Bart De Wever zich alweer blauw. Andere partijen maken een karikatuur van de N-VA-voorstellen over gewapend bestuur, de vrijheid van meningsuiting en de boerkini. Ze krijgen een koekje van eigen deeg. "Je zou zweren dat de boerkini de belangrijkste mijlpaal in de emancipatie van de vrouw is sinds de behaverbrandingen door de Dolle Mina's", sneert de N-VA-leider in een gesprek met deze krant.
 2. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.