Na de crash van een Boeing 737 MAX van Ethiopian Airlines in maart, kregen alle 737 MAX-toestellen een vliegverbod. Alle 157 inzittenden kwamen om.
Volledig scherm
Na de crash van een Boeing 737 MAX van Ethiopian Airlines in maart, kregen alle 737 MAX-toestellen een vliegverbod. Alle 157 inzittenden kwamen om. © REUTERS

“Boeing hield belangrijke info 737 achter”

Een hooggeplaatste piloot van vliegtuigmaker Boeing had al in 2016 technische aanmerkingen op het gewraakte 737 MAX-toestel, dat vanwege twee crashes al maanden aan de grond staat. Toch kreeg de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA de betreffende documenten pas deze week onder ogen. De toezichthouders verwijten Boeing dat het bedrijf niet eerder aan de bel trok.

3 reacties

 • Jan De Korte

  2 jaar geleden
  Gino Denil. En hoe komt dit denkt ge? omdat iedereen voor 50 euro wilt vliegen? Betaal eens de normale prijs van een ticket. Dan tast men de grenzen af.
 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  Na de sjoemelbanken, de sjoemelwagens nu de sjoemelvliegtuigen. Het neoliberale kapitalisme in zijn volle glorie.
 • Michel Van Limbergen

  2 jaar geleden
  Hier moet een zware vergoeding tegenover gezett worden, bovendien moet alles wat VS technologische producten niet langer afgenomen worden!
 1. Russen beschuldigen Amerikaanse journaliste ervan “seksobject” te zijn: “Ze moest Poetin afleiden”

  Russen beschuldi­gen Amerikaan­se journalis­te ervan “seksobject” te zijn: “Ze moest Poetin afleiden”

  Een Amerikaanse journaliste heeft de Russische staatsmedia over zich heen gekregen nadat ze president Vladimir Poetin interviewde tijdens de Russian Energy Week in Moskou. Volgens de Russen zou Hadley Gamble van nieuwszender CNBC zich gedragen hebben als een “seksobject” en zou het haar doel geweest zijn om Poetin af te leiden. Zelf zei Poetin tijdens het interview op een zeker moment dat de vrouw “te mooi” was om sommige van zijn antwoorden te begrijpen.