Na de crash van een Boeing 737 MAX van Ethiopian Airlines in maart, kregen alle 737 MAX-toestellen een vliegverbod. Alle 157 inzittenden kwamen om.
Volledig scherm
Na de crash van een Boeing 737 MAX van Ethiopian Airlines in maart, kregen alle 737 MAX-toestellen een vliegverbod. Alle 157 inzittenden kwamen om. © REUTERS

“Boeing hield belangrijke info 737 achter”

Een hooggeplaatste piloot van vliegtuigmaker Boeing had al in 2016 technische aanmerkingen op het gewraakte 737 MAX-toestel, dat vanwege twee crashes al maanden aan de grond staat. Toch kreeg de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA de betreffende documenten pas deze week onder ogen. De toezichthouders verwijten Boeing dat het bedrijf niet eerder aan de bel trok.

3 reacties

 • Jan De Korte

  3 jaar geleden
  Gino Denil. En hoe komt dit denkt ge? omdat iedereen voor 50 euro wilt vliegen? Betaal eens de normale prijs van een ticket. Dan tast men de grenzen af.
 • Gino Denil

  3 jaar geleden
  Na de sjoemelbanken, de sjoemelwagens nu de sjoemelvliegtuigen. Het neoliberale kapitalisme in zijn volle glorie.
 • Michel Van Limbergen

  3 jaar geleden
  Hier moet een zware vergoeding tegenover gezett worden, bovendien moet alles wat VS technologische producten niet langer afgenomen worden!
 1. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.