Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © AP

Boeing: “Geslaagde testvlucht met nieuwe software 737 Max”

Vliegtuigbouwer Boeing heeft vandaag naar eigen zeggen een “geslaagde testvlucht" gehouden met een toestel van het type 737 Max met daarin vernieuwde software. Dat zegt CEO Dennis Muilenburg van Boeing, die zelf meevloog met de vlucht.

 1. Vrouw die klacht indient tegen Boeing, praat voor het eerst: “Pas als er gerechtigheid is voor hem en onze kinderen, zal ik rouwen”
  PREMIUM

  Vrouw die klacht indient tegen Boeing, praat voor het eerst: “Pas als er gerechtig­heid is voor hem en onze kinderen, zal ik rouwen”

  Honderdzevenenvijftig. Huguette Debets (35), een Nederlands-Rwandese uit Brussel, noemt het aantal slachtoffers van de vliegtuigcrash in Ethiopië meermaals. Eén van hen is haar grote liefde Jackson Musoni (31). Voor het eerst vertelt ze waarom ze - voorlopig als enige - Boeing aanklaagt voor 'dood door nalatigheid'. Voor hem, voor hun drie kinderen en voor alle honderdzevenenvijftig plus honderdnegenentachtig slachtoffers van de crashes met een Boeing 737 MAX 8.
 1. “Besturingssysteem van Boeing was na eerste crash van Lion Air al aan update toe”

  “Bestu­rings­sys­teem van Boeing was na eerste crash van Lion Air al aan update toe”

  Een kleine maand geleden, op 10 maart 2019, stortte de Boeing 737 MAX 8 van Ethiopian Airlines neer. Vijf maanden daarvoor, op 29 oktober 2018, stortte exact hetzelfde toestel neer in de Javazee. De eerste crash was te wijten aan een fout in het besturingssysteem, de tweede crash waarschijnlijk ook. “Waarom ondernamen de nodige instanties niet eerder actie?”, vragen nu ook luchtvaartexperts zich af.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement