De Boeing 777 waarvan afgelopen zaterdag de rechtermotor in brand vloog tijdens een vlucht, waarna het vliegtuig onderdelen verloor boven Denver.
Volledig scherm
De Boeing 777 waarvan afgelopen zaterdag de rechtermotor in brand vloog tijdens een vlucht, waarna het vliegtuig onderdelen verloor boven Denver. © EPA

Boeing adviseert 777-200 toestellen voorlopig aan de grond te houden, luchtvaartautoriteit VS beveelt inspectie motoren

Vliegtuigfabrikant Boeing heeft zijn klanten geadviseerd om de Boeing van het type 777-200 voorlopig aan de grond te laten. Er zijn wereldwijd in totaal 128 toestellen van dit type, waarvan er 69 in dienst zijn en 59 staan opgeslagen. Alle Boeing 777-vliegtuigen die met dezelfde motoren uitgerust zijn als het toestel dat zaterdag werd getroffen door brand in een van de motoren, moeten bovendien worden gecontroleerd. 

  1. “Mayday! Vliegtuig ervaart motorfalen”: Boeing met 241 passagiers verliest onderdelen boven woonwijken bij Denver

    “Mayday! Vliegtuig ervaart motorfalen”: Boeing met 241 passagiers verliest onderdelen boven woonwijken bij Denver

    “Mayday! Vliegtuig ervaart motorfalen", zo klonk het vannacht vanuit een Boeing 777-200 met aan boord 231 passagiers en tien bemanningsleden. Paniek in het vliegtuig, maar ook op de grond; delen van het vliegtuig stortten neer in verschillende woonwijken ten noorden van de Amerikaanse stad Denver (Colorado). Uiteindelijk kon het vliegtuig veilig landen. Als bij wonder raakte niemand gewond.