Een Boeing 737 MAX 8 landt op een testvliegveld nabij Seattle, de noordwestelijke Amerikaanse stad waar het hoofdkantoor van de vliegtuigbouwer is gelegen.
Volledig scherm
Een Boeing 737 MAX 8 landt op een testvliegveld nabij Seattle, de noordwestelijke Amerikaanse stad waar het hoofdkantoor van de vliegtuigbouwer is gelegen. © AP

Boeing: “737 MAX einde zomer weer de lucht in”

De eerste vluchten met de Boeing 737 MAX zullen mogelijk tegen het einde van de zomer weer plaatsvinden. Dat zei Boeing-baas Dennis Muilenburg tijdens een forum in Aspen (Colorado). De Amerikaan zei ook dat onderhandelingen lopen met maatschappijen over een compensatie voor geleden schade.

 1. Opsteker voor Boeing: luchtvaartgroep bestelt 200 737 MAX-vliegtuigen

  Opsteker voor Boeing: luchtvaart­groep bestelt 200 737 MAX-vliegtui­gen

  De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft een serieuze opsteker te pakken voor zijn 737 MAX-programma, waarvan de vliegtuigen al enkele maanden wereldwijd aan de grond staan. De luchtvaartgroep IAG, waarin onder meer British Airways, Iberia en Vueling zitten, heeft immers een intentieverklaring ondertekend voor maar liefst 200 MAX-vliegtuigen. Dat werd vandaag aangekondigd op het luchtvaartsalon Le Bourget, nabij Parijs.
 2. Boeing zit in de rats met peperdure en ongeleverde 737 Max-toestellen die personeelsparkings overspoelen

  Boeing zit in de rats met peperdure en ongelever­de 737 Max-toestellen die personeels­par­kings overspoe­len

  Boeing heeft steeds meer moeite om de voorraad ongeleverde én gloednieuwe 737 Max-vliegtuigen te beheren. De toestellen van dit type staan al sinds maart wereldwijd aan de grond nadat er bij twee vliegtuigcrashes, in Indonesië en Ethiopië, in totaal 346 doden waren gevallen. De vliegtuigbouwer stationeert de toestellen voorlopig noodgedwongen op de personeelsparkings. En de kosten van het 737 Max-debacle lopen in sneltempo verder op.
 1. Maak kennis met Woppie, het konijn dat het kerkhof van Wellen onkruidvrij houdt
  Play

  Maak kennis met Woppie, het konijn dat het kerkhof van Wellen onkruid­vrij houdt

 2. Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond
  Play

  Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond