Daniel Shaver met zijn twee dochtertjes.
Volledig scherm
Daniel Shaver met zijn twee dochtertjes. © rv

Bodycambeelden tonen hoe agent ongewapende, smekende man doodschiet

VERENIGDE STATENEen Amerikaanse politieagent die werd aangeklaagd voor de moord op een ongewapende man in Arizona, is niet schuldig bevonden. Na de uitspraak van gisteren werden de bodycambeelden vrijgegeven waarop te zien is hoe agent Philip ‘Mitch’ Brailsford de jammerende, kruipende man neerschiet met een semiautomatisch geweer. In de VS wordt onthutst op de beelden gereageerd.

122 reacties

 • john de Pauw

  5 jaar geleden
  En de wapenindustrie zong en danste verder in de paranoïde gevaarlijke USA.Te gek voor woorden..
 • Erwin Schoonbrood

  5 jaar geleden
  Handboeien aan terwijl hij op de grond ligt met handen op hoofd. Een collega houdt dekking. Klaar is Kees.
 • Erwin Schoonbrood

  5 jaar geleden
  Gewoon de handboeien aandoen terwijl hij op de grond ligt met zijn handen op het hoofd en klaar was Kees. Onderontwikkeld land daar! Écht een schande!
 • Angelo Cabooter

  5 jaar geleden
  Die man had toestemming moeten vragen om die onverwachte beweging te mogen doen om zijn broek op te trekken. Maar zou de politie hem gelooft hebben??? Denk het niet.
 • Karine Roeland

  5 jaar geleden
  Het is raar als een burger een politieagent neerschiet is er geen probleem. Als een politieagent een burger, die volgens getuigen een geweer had, neerschiet dan is de agent een gewapende gek. Op de bodycam kan je zien wat de man doet en heb je tijd om te reageren. Als je opgeroepen word als agent en getuigen zeggen dat de man een wapen heeft, moet je snel reageren. Het is niet altijd gemakkelijk om de situatie juist in te schatten.