Het elektrische testvoertuig botste frontaal op twee andere wagens en raakte ook nog een vierde auto, waarvan de bestuurder om het leven kwam.
Volledig scherm
Het elektrische testvoertuig botste frontaal op twee andere wagens en raakte ook nog een vierde auto, waarvan de bestuurder om het leven kwam. © Videostill Bild

BMW ontkent botsing met zelfrijdende auto in Duitsland: “Bestuurder blijft altijd verantwoordelijk”

UpdateBij een zware crash maandag op een Duitse snelweg was geen zelfrijdend voertuig betrokken. Dat meldt autobouwer BMW in een verklaring. De politie zei eerder dat het ongeluk was veroorzaakt door een elektrisch testvoertuig. Bij de botsing vielen een dode en negen gewonden.

5 reacties

 • Mario Adams

  1 maand geleden
  Wanneer gaan ze eindelijk stoppen met die onzin van "zelfrijdende auto's". Als je zelf niet kan/wil rijden, bel dan een taxi, of neem de bus.
 • Jacky Leman

  1 maand geleden
  Schaft die moordende ideeën toch af. De verantwoordelijken die dit in gang hebben gebracht zijn de echte moordenaars! 30jaar en alle kosten betalen!
 • jos vermeulen

  1 maand geleden
  BMW is niet meer wat het geweest is. Op vlak van e.v. is het het meest problematische merk met de meest uitbrandende wagens o.a. Bij ons op de A12 stonden op een bepaald moment 3 nieuwe (verkochte) nog niet afgeleverde IX3 waarvan de batterijen moesten vervangen worden nog voor er 1km mee gereden was. Het is rommel, BLIJF ER AF!
 • Paul De Hondt

  1 maand geleden
  Een computer is en blijft een machine die uitvoert wat je erin geprogrammeerd hebt. Je kan er niet voor 100% op vertrouwen. Het is een natuurlijk een heel goede hulp, maar je kan hem niet de volledige verantwoordelijkheid geven.
 • Jake Reco

  1 maand geleden
  Technologie is goed maar nooit blindelings op vertrouwen...erg voor de betrokkenen.