Archiefbeeld ter illustratie. Een blusvliegtuig vliegt boven een bosbrand in Varibobi, ten noorden van Athene.
Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie. Een blusvliegtuig vliegt boven een bosbrand in Varibobi, ten noorden van Athene. © AFP

Blusvliegtuig stort neer op Grieks eiland Zakynthos, geen slachtoffers

Op het Griekse eiland Zakynthos is een blusvliegtuig neergestort. Het vliegtuig werd ingezet bij de bestrijding van de bosbranden op het eiland. Er zijn geen slachtoffers. De piloot van het vliegtuig is veilig en wel. Dat heeft de Griekse brandweer zondag gemeld.

 1. IN BEELD. Branden blijven Grieks eiland Evia teisteren, duizenden inwoners geëvacueerd: “We zijn alleen. Ons einde is nabij”

  IN BEELD. Branden blijven Grieks eiland Evia teisteren, duizenden inwoners geëvacu­eerd: “We zijn alleen. Ons einde is nabij”

  In Griekenland blijven de hevige branden terrein winnen. Er vielen al verschillende doden, en alsmaar meer Grieken moeten geëvacueerd worden. Minstens 1.450 brandweermannen bestrijden de vijf grote branden ten noorden van Athene, de brand op het eiland Evia en de branden op het Peloponnesische schiereiland. Er staan verschillende veerboten klaar om nog meer mensen van Evia te halen nu het vuur daar om zich heen blijft grijpen. “We zijn alleen. Ons einde is nabij”, zei burgemeester Giannis Kotzias van de bedreigde stad Istiaia op de Griekse televisie.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.