Agenten van de State Police, de Sheriff's Department en de Border Patrol tijdens de interventie op de Robb Elementary School in Uvalde, Texas.
Volledig scherm
Agenten van de State Police, de Sheriff's Department en de Border Patrol tijdens de interventie op de Robb Elementary School in Uvalde, Texas. © RV

Blunder na blunder bij schooldrama in Uvalde: deur klaslokaal was mogelijk niet op slot, maar politie wachtte op sleutel

Het blunderboek van de politie bij het schooldrama in Uvalde, Texas, wordt almaar groter. Toen een schutter vorige maand de school binnenliep en 19 kinderen en 2 docenten doodschoot, was de politie al 19 minuten nadat de schutter binnenliep aanwezig met voldoende personeel en materieel om de schutter te confronteren. Toch duurde het toen nog 50 minuten voordat de politie de schutter aanviel. Vandaag in de Senaat zijn er nog meer blunders aan het licht gekomen. 

  1. RECONSTRUCTIE. De 78 lange minuten in Uvalde: hoe 19 kinderen doodgeschoten werden terwijl de politie buiten wachtte
    PREMIUM

    RECONSTRUC­TIE. De 78 lange minuten in Uvalde: hoe 19 kinderen doodgescho­ten werden terwijl de politie buiten wachtte

    24 mei, 11.33 uur. De eerste paniekerige berichten en telefoontjes gaan rond: er is een schutter in de Robb Elementary School in Uvalde, Texas, binnengedrongen. Ouders snellen ter plaatse maar worden tegengehouden door de politie. Niemand weet of hun kind veilig is. Wat volgt is pure horror, 78 minuten lang. Terwijl de politie buiten wacht om in te grijpen, worden 21 mensen vermoord. ‘The New York Times’ en ‘CNN’ maakten een gedetailleerde reconstructie.