rv
Volledig scherm
© rv

Blogger Raif Badawi wint Sacharovprijs Europees Parlement

Saoedi-ArabiëRaif Badawi, de Saoedische blogger die in eigen land veroordeeld is tot een gevangenisstraf van tien jaar, 1.000 zweepslagen en een boete voor het "beledigen van de islam", is de nieuwe laureaat van de Sacharovprijs van het Europees Parlement. Met de prijs eert het parlement elk jaar een persoon of organisatie die zich inzet voor de mensenrechten en de fundamentele vrijheden.

 1. Belg biedt hotelgaste 50 euro als ze dochters (10 en 12) naar z’n kamer stuurt voor seks
  SPANJE
  4

  Belg biedt hotelgaste 50 euro als ze dochters (10 en 12) naar z’n kamer stuurt voor seks

  Een Belg is vandaag voor de rechter in Alicante moeten verschijnen op beschuldiging van poging misbruik van twee jonge meisjes van amper tien en twaalf jaar oud, melden verschillende Spaanse media. De hotelgast benaderde een moeder en bood haar 50 euro als ze een van haar dochters naar zijn kamer zou sturen om seksuele handelingen te verrichten. De openbare aanklager vraagt in totaal een celstraf van vijf jaar en tien maanden.
 2. Nasleep dubbele moord South Carolina wordt nóg vreemder: vader vroeg huurmoordenaar om hem van kant te maken, de 10 miljoen van de levensverzekering ging zo toch naar zoon

  Nasleep dubbele moord South Carolina wordt nóg vreemder: vader vroeg huurmoorde­naar om hem van kant te maken, de 10 miljoen van de levensver­ze­ke­ring ging zo toch naar zoon

  Meer dan drie maanden na de geruchtmakende dubbele moord op een moeder en zoon van een prominente advocatenfamilie in South Carolina is het verhaal nóg vreemder geworden. Een tiental dagen geleden kreeg vader Alexander ‘Alex’ Murdaugh (54) een kogel in het hoofd toen een onbekende automobilist hem bij een autopanne onder vuur nam. Nu blijkt dat Murdaugh de huurmoordenaar zelf had aangezocht met de opdracht hem om het leven te brengen. Zijn overlevende zoon zou zo 10 miljoen dollar (8,5 miljoen euro) levensverzekeringsgeld uitgekeerd krijgen.