De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken.
Volledig scherm
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken. © REUTERS

Blinken op weg naar Qatar tijdens eerste buitenlandse reis sinds machtsovername taliban in Afghanistan

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken is zondag vertrokken naar Qatar voor zijn eerste buitenlandse reis sinds de taliban in Afghanistan de macht hebben gegrepen. Tijdens die reis hoopt hij de banden met de bondgenoten in de regio te verstevigen.

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Gigantisch billboard op Times Square van groep Republikeinen roept Trump op te stoppen met aanvechten verkiezingsresultaten

  Gigantisch billboard op Times Square van groep Republikei­nen roept Trump op te stoppen met aanvechten verkie­zings­re­sul­ta­ten

  Dat Donald Trump vorig jaar de presidentsverkiezingen verloor, lijkt nog altijd niet helemaal tot de man door te dringen. Hij blijft bijna een jaar later koppig de resultaten in verschillende staten aanvechten, zo bleek eind september nog in Arizona. Zelfs partijgenoten van hem zijn dat beu. Enkele Republikeinen zijn daarom een campagne van 250.000 dollar (215.000 euro) gestart om de voormalige president duidelijk te maken dat hij wel degelijk de verkiezingen van 2020 verloor.