De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken tijdens een persconferentie in Jeruzalem.
Volledig scherm
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken tijdens een persconferentie in Jeruzalem. © AFP

Blinken noemt tweestatenoplossing enige optie in Israël: “Palestijnen verdienen staat”

Een tweestatenoplossing met een apart land voor Israëliërs en een land voor Palestijnen is volgens de Verenigde Staten de enige oplossing voor het conflict. Minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken zei dat vandaag na een "productieve dag" in Jeruzalem en Ramallah. Hij wil de Palestijnen "nieuw optimisme" geven in afwachting van de staat "die ze verdienen". Blinken wil ook het consulaat in Jeruzalem heropenen. 

6 reacties

 • murielle goffin

  1 jaar geleden
  Samen in vrede leven via een tweestaten oplossing beter dan oorlog voeren. Vrede moet soms ook afgedwongen worden met billijke compensaties.
 • Joan Vliegen

  1 jaar geleden
  Dat is een utopie. Israëliërs en Palestijnen willen dat helemaal niet. Men zegt dat maar omdat 'elk zijn deel ' volwassen verzoenend klinkt. Kijk. Als een vechtscheiding leidt tot vertrek van 1 van de ouders met twee kinderen. Neemt de vader dan de zoon mee en de moeder de dochter ? Nee idd...Ze gaan leren mettertijd voor door en naast elkaar te leven in het land en daarmee basta. Doen wij Belgen ook met iedereen. En da's leuk.
 • Ives Ameel

  1 jaar geleden
  Inderdaad dit zou misschien de oplossing zijn.
 • Yves De Groote

  1 jaar geleden
  Als die 2 staten oplossing gebeurt volgens de erkende grenzen van 1947, zoals afgesproken door de VN, dan is er kans dat de vrede langdurig is. Anders zal er wrevel blijven.
 • Karel Flanders

  1 jaar geleden
  Israël zal het ingepalmd land nooit teruggeven. Ook het water aan de Gazastrook zullen ze nooit vrijgeven dus blijven ze in een gevangenis leven.
 1. Gespannen sfeer in aanloop naar presidentsverkiezingen Brazilië op zondag

  Gespannen sfeer in aanloop naar presidents­ver­kie­zin­gen Brazilië op zondag

  De Braziliaanse president Jair Bolsonaro en zijn linkse uitdager Luiz Inácio Lula da Silva hebben elkaar hard aangevallen tijdens het laatste debat voor de verkiezingen in hun land. De extreemrechtse Bolsonaro noemde oud-president Lula een “leugenaar”, “ex-gevangene” en “bendeleider”. De linkse politicus zei daarop dat Bolsonaro “maar eens in de spiegel moet kijken naar wat binnen zijn eigen regering gebeurt”.
 2. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 3. Russisch staatsgasbedrijf Gazprom dreigt nu ook gastoevoer via Oekraïne naar Europa stil te leggen
  101

  Russisch staatsgas­be­drijf Gazprom dreigt nu ook gastoevoer via Oekraïne naar Europa stil te leggen

  Na de lekken in de Nord Stream-aardgaspijpleidingen dreigt het Russische staasgasbedrijf Gazprom nu ook de Russische gastoevoer via Oekraïne stil te leggen. Dat heeft te maken met een conflict tussen Gazprom en het Oekraïense staatsgasbedrijf Naftogaz over het al dan niet nakomen van gascontracten. Gazprom laat woensdag weten met klem alle claims van Naftogaz te verwerpen. De impact is niet duidelijk, maar het doet vermoeden dat Rusland ook de gastoevoer die via Oekraïne naar Europa stroomt wil stilleggen.