Mensen verzamelen zich aan een van de toegangspoorten van de internationale luchthaven in Kaboel. Beeld van 23 augustus.
Volledig scherm
Mensen verzamelen zich aan een van de toegangspoorten van de internationale luchthaven in Kaboel. Beeld van 23 augustus. © EPA

“Blijf weg van de luchthaven”: Britse en Amerikaanse inlichtingendiensten vrezen terreuraanval

De Verenigde Staten en Groot-Brittannië roepen mensen die zich verzameld hebben aan de poorten van de luchthaven van Kaboel op om daar zo snel mogelijk weg te gaan, omdat er een hoog risico is op een terreuraanval door de lokale sectie van terreurgroep IS in Afghanistan. Ook de Nederlandse regering roept op om niet meer naar de luchthaven te komen.

 1. De Croo over beëindiging Belgische evacuaties vanuit Afghanistan: "Dreiging van zelfmoordaanslag aan luchthaven Kaboel”

  De Croo over beëindi­ging Belgische evacuaties vanuit Afghanis­tan: "Dreiging van zelfmoord­aan­slag aan luchthaven Kaboel”

  De Belgische overheid kreeg woensdag te horen dat er op de luchthaven van de Afghaanse hoofdstad Kaboel een imminente dreiging was van een zelfmoordaanslag. Informatie daarover was in de loop van de dag “op militair niveau” binnengekomen via Amerikaanse en andere bronnen, waarna de federale regering beslist heeft de lopende evacuaties via operatie ‘Red Kite’ stop te zetten. Dat heeft premier Alexander De Croo gezegd op een persconferentie.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.