De man werd door de twee boeren in een doodskist gedwongen, waarna ze ermee dreigden een slang op hem te gooien en hem met benzine in brand te steken.
Volledig scherm
De man werd door de twee boeren in een doodskist gedwongen, waarna ze ermee dreigden een slang op hem te gooien en hem met benzine in brand te steken. © YouTube screenshot

Blanke boeren dwingen zwarte man in doodskist en dreigen hem levend te verbranden: "Het was maar om hem bang te maken"

Twee blanke Zuid-Afrikaanse boeren die een zwarte man dwongen in een doodskist te gaan liggen en ermee dreigden hem levend in brand te steken, hadden voor de rechter geen betere verschoning voor hun gruweldaad: "Het was maar om hem bang te maken." William Oosthuizen en Theo Jackson beweren dat ze hun slachtoffer Victor Mlotshwa hadden betrapt toen hij maïskolven probeerde te stelen. De video waarop te zien is hoe de man in de doodskist wordt gedwongen, ging viraal en veroorzaakte ophef.

  1. Moordenaar Mexicaanse journalist veroordeeld tot 32 jaar cel: kleine stap naar meer persvrijheid (al kan erger bijna niet)

    Moordenaar Mexicaanse journalist veroor­deeld tot 32 jaar cel: kleine stap naar meer persvrij­heid (al kan erger bijna niet)

    Een tweede moordenaar van de Mexicaanse journalist Javier Valdez krijgt een gevangenisstraf, ditmaal 32 jaar en 3 maanden. Het gaat om Juan Francisco Picos Berrueta. De rechter veroordeelde hem als medepleger en organisator van de moord op Valdez, meldt het Openbaar Ministerie. Daarmee wordt een kleine stap gezet naar meer persvrijheid, al is er nog een lange weg te gaan.