Een zwarte demonstrant draagt, geflankeerd door de politie, een gewonde tegen-demonstrant weg naar een veilige plek in de buurt van het Waterloo Station in Londen, tijdens een protest van Black Lives Matter.
Volledig scherm
Een zwarte demonstrant draagt, geflankeerd door de politie, een gewonde tegen-demonstrant weg naar een veilige plek in de buurt van het Waterloo Station in Londen, tijdens een protest van Black Lives Matter. © REUTERS

Black Lives Matter-activist redt ‘aanhanger van extreemrechts’ tijdens gewelddadige protesten in Londen

Opmerkelijke beelden uit Londen: een in elkaar geslagen witte man wordt in veiligheid gebracht door een zwarte demonstrant van Black Lives Matter. Op de foto’s is te zien hoe de gewonde man zijn hoofd vasthoudt terwijl de BLM-activist hem, geflankeerd door politie in oproeruitrusting, over zijn schouders wegdraagt.

 1. Opnieuw protest gepland: standbeeld van Churchill in Londen uit voorzorg ingepakt

  Opnieuw protest gepland: standbeeld van Churchill in Londen uit voorzorg ingepakt

  Het standbeeld van Winston Churchill op Parliament Square in Londen is afgelopen nacht ingepakt achter metalen platen. Ook de Cenotaaf ter herdenking van de Britse doden uit de twee wereldoorlogen is afgeschermd. demonstraties tegen racisme en politiegeweld tegen minderheden Volgens Brits premier Boris Johnson zijn de demonstraties tegen racisme “helaas gekaapt door extremisten die geweld willen plegen”.
 2. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”
 1. Extreemrechtse demonstranten die standbeelden willen “beschermen” slaags met politie in centrum Londen

  Extreem­recht­se demonstran­ten die standbeel­den willen “beschermen” slaags met politie in centrum Londen

  In Londen is het vandaag tot rellen gekomen tussen ordediensten en manifestanten. De politie was massaal aanwezig in het stadscentrum om rellen te voorkomen tussen Black Lives Matters-demonstranten en tegenbetogers die op de been waren gekomen om “standbeelden te beschermen” tegen mogelijke vernielingen. De politie probeerde de groepen ver van elkaar gescheiden te houden, maar moest toch verschillende keren chargeren tegen de extreemrechtse tegenbetogers die ondanks een verbod toch naar Trafalgar Square waren getrokken.