Vorig jaar protesteerde klimaatbeweging Extinction Rebellion tegen Black Friday aan het Amazon-distributiecentrum in Schiphol.
Volledig scherm
Vorig jaar protesteerde klimaatbeweging Extinction Rebellion tegen Black Friday aan het Amazon-distributiecentrum in Schiphol. © AFP

Black Friday is in tientallen landen dag van acties tegen techgigant Amazon

Webwinkel- en technologiegigant Amazon krijgt tijdens koopjesfestijn Black Friday in zo’n veertig landen te maken met stakingen en protesten van duizenden werknemers. Onder andere in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, India, Australië en Zuid-Afrika eist personeel hoger loon of betere arbeidsomstandigheden.

5 reacties

 • Davy Baert

  1 week geleden
  En dan maken ze in verhouding weinig winst, ze willen gewoon iedereen kapot concurreren om dan als enige over te blijven
 • Lucien Mertens

  1 week geleden
  Wie denkt dat het er bij de vd Borres' of andere e-zaken anders aan toe gaat moet wel vrij naïef zijn toch. Enige expertise bij de verkoper hoef je daar ook niet te verwachten.
 • Ives Ameel

  1 week geleden
  Amazon is er om geld te maken, mensen dat telt niet en om nog meer poen te scheppen laten ze al hun brol in bv China maken dus het geschenk voor onze kinderen is in feite hun ondergang..
 • Joris VanGestel

  1 week geleden
  Als ik mijn speelgoed ga halen bij fun of dreamland betaal ik voor dezelfde spullen uit China bijna het dubbele.
 • Patrick Duyck

  1 week geleden
  Grootste volksverlakkerij die er bestaat,mensen worden bedrogen dat het geen naamheeft ,en bovendien komt enorm veel van dienen brol nog eens uit China ook
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. HET GROTE PAKJESONDERZOEK. Wat loopt er allemaal fout bij onze bestellingen? “IPhone gekregen én terugbetaald”
  PREMIUM

  HET GROTE PAKJESON­DER­ZOEK. Wat loopt er allemaal fout bij onze bestellin­gen? “IPhone gekregen én terugbe­taald”

  Een babyjurkje van amper één cent kunnen we gratis laten bezorgen uit China én terugsturen. Een iPhone die zogezegd nooit is afgeleverd, wordt zonder controle een tweede keer opgestuurd of terugbetaald. En dat alles onder de ogen van de grote webwinkels. Onderzoek van de Universiteit Antwerpen, in samenwerking met VTM Nieuws en HLN, legt pijnlijke conclusies bloot bij onze bestellingen.
 3. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.