Een bitcoinmijn in de Chinese provincie Sichuan.
Volledig scherm
Een bitcoinmijn in de Chinese provincie Sichuan. © EPA

Bitcoins bedreigen klimaatdoelstellingen China

De bitcoinindustrie bedreigt de klimaatdoelstellingen van China, zo blijkt uit een studie die het wetenschappelijk tijdschrift Nature heeft gepubliceerd. De handel in bitcoins is energie-intensief en bijna 80 procent van alle zogenaamde “bitcoinmijnen” ter wereld bevindt zich in China, wat dus leidt tot erg veel CO2-uitstoot.

4 reacties

 • Jules Vermeers

  2 weken geleden
  klimaat doelstellingen China dat is een goede, anderen regeltje opleggen en netjes die verdragen tekenen om dan er hun voeten aan te vegen en anderen met de kosten laten zitten dat is de doelstelling van China, de concurrentie op kosten jagen en dan de markt overnemen.
 • Ramon Simon

  2 weken geleden
  Nee, BTC moet geld kosten om te mijnen. Dat creëert dan waarde, mensen die mijnen moeten winst maken, hoe duurder elektriciteit of minder vergoedingen hoe hoger de prijs moet zijn. Hoeveel energie verspilt men niet aan fysieke mijnen voor grondstoffen of goud? Dan zet men gewoon wat windmolens, kan je duurzame bitcoins mijnen.
 • Marc Talloen

  2 weken geleden
  Het is duidelijk dat crypto's die moeten gemined worden energie opslorpende handelingen zijn , dat is een van de redenen dat Bitcoin op termijn gaat verdwijnen tenzij het zijn manier om transacties uit te voeren wijzigt . De energiezuinigste crypto als het op transactiekost komt is XRP , BNB en nog enkele andere.
 • Carl Op de Beeck

  2 weken geleden
  Die cryptomunten gewoon verbieden, zoals voorgesteld door enkele vooraanstaande economen.
 1. "Shame on you", voetbalsupporters uiten ongenoegen over Super League
  Play

  "Shame on you", voetbalsup­por­ters uiten ongenoegen over Super League

 2. Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw
  Play

  Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw