Aangezien de identiteit van Satoshi Nakamoto niet bekend is, gaat het om een spiegelende figuur met kap, waarin de toeschouwer zichzelf zal zien.
Volledig scherm
Aangezien de identiteit van Satoshi Nakamoto niet bekend is, gaat het om een spiegelende figuur met kap, waarin de toeschouwer zichzelf zal zien. © Getty Images/iStockphoto

Bitcoin-uitvinder Satoshi Nakamoto krijgt standbeeld in Hongarije

Hongarije gaat in Boedapest een standbeeld plaatsen ter ere van de mysterieuze uitvinder van bitcoin, Satoshi Nakamoto. Diens identiteit is echter niet bekend en evenmin is duidelijk of het gaat om een individu of meerdere personen. Daarom wordt het beeld een figuur met een kap, die verwijst naar de ‘mensen van het internet’.

1 reactie

  • johanneke li

    3 weken geleden
    Ze kennen hem dus niet maar gaan toch maar een standbeeld zetten?! Ze hebben daar gewoon geld teveel en weten niet wat doen ermee... vooral dat gezien bitcoin totaal niet ecologisch is, dat ook geen standbeeld verdient!
  1. Europese privacywaakhonden willen verbod op camera’s met gezichtsherkenning

    Europese privacy­waak­hon­den willen verbod op camera’s met gezichts­her­ken­ning

    Slimme camera’s die gezichten van voorbijgangers scannen en mensen in een fractie van een seconde kunnen identificeren, zouden verboden moeten worden. Daartoe roepen de Europese privacywaakhonden op. “Elke camera met gezichtsherkenning die we ophangen op straat, in het park, de trein of de bus, is een stap dichter bij een surveillancemaatschappij”, zegt Aleid Wolfsen, voorzitter van de Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens (AP).