AP
Volledig scherm
© AP

Bisdom Brooklyn betaalt miljoenen aan slachtoffers seksueel misbruik

Vier mannen die als kind seksueel misbruikt zijn door een docent religie van de Rooms-Katholieke kerk krijgen een schadevergoeding van 27,5 miljoen dollar. De nu 67-jarige Angelo Serrano misbruikte hen in de kerk, in het appartement van de leraar achter de kerk en in de naschoolse opvang. 

5 reacties

 • Lenne plas

  3 jaar geleden
  Ik stel me toch altijd de vraag, is het dan allemaal verdwenen uit je hooft als het geld op de rekenng staat ?
 • Luc Brouckaert

  3 jaar geleden
  Nu dat alle kerken te koop staan kunnen ze zich dit permitteren.
 • Bernd Vaes

  3 jaar geleden
  Ja, O.K:, maar het belangrijkste is daarmee niet opgelost: die kinderen lopen levenslang met een trauma, dat hen levenslang benadeligt, wat met zelfs geen miljard dollar te vergoeden is, wat eenvoudigweg niet te betalen is.
 • pascal pilchard

  3 jaar geleden
  ze betalen met geld die ze aftroggelden aan onze ouders die dan zogezegd "naar de hemel gingen gaan"
 • jan geens

  3 jaar geleden
  Fijn dat de parochianen nu weten waarvoor hun milde bijdragen zoal gebruikt worden.
 1. Paus erkent leed slachtoffers misbruik: "Walgelijke misdaden, bron van pijn en schaamte, kerk heeft gefaald"

  Paus erkent leed slachtof­fers misbruik: "Walgelijke misdaden, bron van pijn en schaamte, kerk heeft gefaald"

  Paus Franciscus heeft voet aan de grond gezet op Ierse bodem. Tijdens zijn tweedaagse bezoek, naar aanleiding van de Wereldfamiliedagen, zal hij onder meer slachtoffers van seksueel misbruik door geestelijken ontmoeten. Franciscus erkende in zijn eerste toespraak het leed en uitte kritiek op de wijze waarop binnen zijn Rooms-Katholieke Kerk is omgegaan met slachtoffers. De kerkvorst noemde het terecht dat grote verontwaardiging is ontstaan over het feit dat "geestelijke autoriteiten hebben nagelaten op toereikende wijze te reageren op deze walgelijke misdrijven".
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?