Ugur Sahin, CEO van BioNTech
Volledig scherm
Ugur Sahin, CEO van BioNTech © BELGAIMAGE

BioNTech-baas rekent op productie 3 miljard doses coronavaccin, koeling vaccins wordt makkelijker

Pfizer en BioNTech kunnen dit jaar bijna 3 miljard doses van hun coronavaccin produceren. Topman Ugur Sahin van het Duitse biotechbedrijf BioNTech heeft dat dinsdag gezegd. Eerder gingen de twee bedrijven nog uit van 2,5 miljard doses, maar sindsdien is de productie verder opgeschaald.

5 reacties

 • Alfred Bleck

  2 weken geleden
  Als ze nu nog niet weten vanwaar de toekomstige vaccins zullen moeten komen begrijp ik er niets van. Behalve een betrouwbare productie biedt de mRNA technologie ook nog het voordeel van snel tegen nieuwe virus varianten aangepast te kunnen worden. De politieke invloed van AstraZeneca en Johnson&Johnson zal wellicht nog te groot blijven om te worden genegeerd.
 • Henri Levich

  2 weken geleden
  Met de prijs die Belgie betaald betekent dit een inkomen van meer dan 36 miljard euro op 1 jaar.
 • Martin Vandelo

  2 weken geleden
  Gelukkig nog 1 firma die zijn beloofde leveringen nakomt. Misschien even geen kritiek op alle big pharma!
 • Peter Van Dewiele

  2 weken geleden
  Die denkt aan zijnde portemonnee, uiteraard!! Weg met de vaccins!! Zeker NIET verplichten, zoals een coronapaspoort ook niet verplicht mag worden!!!
 • Steven Hamerlinck

  2 weken geleden
  Men zou veel beter Covaxin gebruiken, dit werkt tegen alle varianten van het virus net omdat het niet op mRNA gebaseerd is. Veel goedkoper te produceren en kan in een frigo bewaard worden (en dus ook gemakkelijker te vervoeren / distribueren).
 1. Ervaren IT'er geeft raad aan starters: "Tijdens sollicitaties heb ik geregeld gevraagd of ik mijn toekomstige collega’s mocht ontmoeten"
  Jobs

  Ervaren IT'er geeft raad aan starters: "Tijdens sollicita­ties heb ik geregeld gevraagd of ik mijn toekomsti­ge collega’s mocht ontmoeten"

  Guido Maes werkt al meer dan dertig jaar in de informaticasector. De laatste twintig doet hij dat bij Wolters Kluwer Wolters Kluwer Tax & Accounting België, maar daarvoor maakte hij kennis met een aantal andere bedrijven. “Je job moet passen bij je interesses en je levensstijl”, vindt hij. Jobat.be vroeg hem naar de belangrijkste inzichten die hij heeft verworven doorheen zijn carrière.
 2. Het verscholen #MeToo-verhaal van Bill Gates: “Als je dit ongemakkelijk vindt, doe dan alsof het nooit is gebeurd”
  PREMIUM
  4

  Het verscholen #Me­Too-ver­haal van Bill Gates: “Als je dit ongemakke­lijk vindt, doe dan alsof het nooit is gebeurd”

  Een seksuele affaire met een medewerkster, een reputatie van ‘bedenkelijk’ gedrag op de werkvloer, en een vriendschapsband met Jeffrey Epstein. Microsoft-topman Bill Gates (65) ligt onder vuur nadat verschillende (ex)-werknemers getuigen hoe de multimiljardair de voorbije jaren ongepast toenadering zocht bij vrouwelijke collega’s. Het kostte Gates vorig jaar zijn zitje in het bestuur van Microsoft en ... is dit de echte reden voor zijn echtscheiding? Professor seksueel strafrecht Liesbet Stevens legt uit hoe slinks dit is.
 1. Geen avondklok meer en minder beperkingen op contacten: deze privileges krijgen gevaccineerde Duitsers

  Geen avondklok meer en minder beperkin­gen op contacten: deze privileges krijgen gevacci­neer­de Duitsers

  Duitsers die volledig gevaccineerd zijn of hersteld van een Covid-19-besmetting, zullen worden vrijgesteld van een aantal strenge coronamaatregelen. De regering van bondskanselier Angela Merkel heeft daarvoor een nieuw wetsvoorstel opgesteld. Premier Alexander De Croo (Open Vld) liet al weten dat zoiets bij ons ook kan op termijn, maar alleen als iederéén de kans heeft gekregen om zich te laten vaccineren.
 1. 106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis
  Play

  106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis

 2. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek