Mensen genieten van een terrasje in Soho, Londen.
Volledig scherm
Mensen genieten van een terrasje in Soho, Londen. © AFP

Binnenkort geen quarantaine meer voor gevaccineerde EU-burgers in Engeland

Binnenkort zullen inwoners van landen uit de Europese Unie en van de Verenigde Staten die volledig gevaccineerd zijn tegen het coronavirus, niet meer in quarantaine moeten als ze Engeland en Schotland binnenkomen. Dat hebben de Britse en Schotse regering woensdag bekendgemaakt.

5 reacties

 • peter destoop

  1 jaar geleden
  Wij waren engelandvaarders, maar mij zien ze daar nooit meer terug.
 • Jurgen Herbert

  1 jaar geleden
  Dus men had zich in zijn eigen land volledig laten vaccineren en daarna moet men zich nog eens laten vaccineren in de UK. Te gek voor woorden.
 • Regina Blanckaert

  1 jaar geleden
  Pure discriminatie maar dan wordt het misschien bewezen dat als de cijfers toch nog eens stijgen het niet alleen de schuld is van zij die niet gevaccineerd zijn
 • Didi Bellens

  1 jaar geleden
  Dat ze doen wat ze willen maar ik zal er nooit meer een voet zetten. Ze beginnen op te merken dat ze veel minder inkomsten krijgen door geen Eu mensen meer binnen te krijgen.
 • dieter devreze

  1 jaar geleden
  Zo zie je maar dat te zware regels veel te veel pijn beginnen doen. Zelfs hun 'splendid isolation' is voor hen niet vol te houden. Nu goed, mij zien ze er toch niet vaak meer hoor.
 1. Dodental bij Iraanse manifestaties loopt op: minstens 133 mensen gedood

  Dodental bij Iraanse manifesta­ties loopt op: minstens 133 mensen gedood

  In Iran zijn minstens 92 mensen gedood door het harde optreden tegen de protesten naar aanleiding van de dood van de 22-jarige Mahsa Amini, die al twee weken aan de gang zijn. Bij botsingen die uitbraken in Zahedan, een stad in de zuidoostelijke provincie Sistan en Beloetsjistan, zijn nog eens 41 mensen gedood door de veiligheidsdiensten. Dat heeft de ngo Iran Human Rights (IHRNGO), die opereert vanuit Oslo, zondag gemeld.
 2. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.
 3. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.
 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.