Twee Schotse politiewagens, met rechts het woord 'politie' ook in het Schots-Gaelisch.
Volledig scherm
Twee Schotse politiewagens, met rechts het woord 'politie' ook in het Schots-Gaelisch. © Creative Commons 4.0, Rab-k

Binnenkort geen ‘poileas' en ‘ambaileans’ meer? Schotse taal Gaelic op rand van uitsterven

Met nog amper 11.000 zijn ze volgens een nieuwe studie: het aantal Schotten dat nog regelmatig het Gaelic spreekt, de Keltische taal die vroeger de standaardtaal was in het noorden van de Britse regio. Experts vrezen dat de taal in de praktijk binnen dit en tien jaar volledig uitgestorven kan zijn.

1 reactie

  • stefan crama

    12 maanden geleden
    Wat ben je met een dialect dat nagenoeg niemand meer spreekt. Kan mij herinneren dat we vroeger op school geen dialect mochten spreken, dus wat is het probleem nu dit verdwijnt.
  1. Poetin over gesprek met Biden: “Geen vriendschap, wel pragmatische dialoog”. Biden beklemtoont “nood aan basisregels”

    Poetin over gesprek met Biden: “Geen vriend­schap, wel pragmati­sche dialoog”. Biden beklem­toont “nood aan basisre­gels”

    De langverwachte ontmoeting tussen de Amerikaanse president Joe Biden en zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin die iets na de middag begon, is ondertussen afgelopen. De twee wereldleiders schudden elkaar kort de hand voor de start van hun gesprek. “Het is altijd beter om elkaar face to face te zien”, zei Biden bij aanvang. Een stelling die hij ook na afloop herhaalde. Volgens beide leiders was er tijdens de ontmoeting geen sprake van vijandigheid. Poetin en Biden gaven achteraf elk apart een persconferentie.