Archiefbeeld
Volledig scherm
Archiefbeeld © BELGA

Bijsturing strategie in Verenigd Koninkrijk na explosieve groei aantal besmettingen: eerst zo veel mogelijk Britten één dosis geven in plaats van twee

Terwijl bij ons de uitrol van de vaccinaties nog op toerental moet komen, kreeg de Britse Margaret Keenan (90) dinsdag al haar tweede dosis van het Pfizer-vaccin toegediend. Maar nu sturen de gezondheidsautoriteiten in het Verenigd Koninkrijk de strategie bij. De tweede dosis van het vaccin zal nu later worden gegeven dan oorspronkelijk gepland zodat meer mensen sneller de eerste dosis kunnen krijgen. Doel: vlugger groepsimmuniteit bekomen. Ook in ons land werd dit al door experts geopperd.

12 reacties

 • Christine Laevers

  2 weken geleden
  Maar één vaccin geven ... ik lees vooral paniek en machteloosheid.en incompetentie en spelen met veel vuur. In Frankrijk zijn ze al bezig om een info-blad te maken: wie waar wanneer en met welk type vaccin werd gevaccineerd. In België geven ze vaccins, maar wie houdt dat bij? En als het misloopt ? Wie registreert dat ?
 • Ludwig De Witte-Steen

  2 weken geleden
  Het plan heeft voordelen en nadelen.
 • Jozef Verstraeten

  2 weken geleden
  Dus de voorgeschreven vaccinatiestrategie van de producent niet volgen, waar geen klinische testen zijn voor gebeurd, maar dan tegelijkertijd wel de producent verantwoordelijk willen houden indien het resultaat niet naar behoren is. Mmm...
 • Lisa Carpentier

  3 weken geleden
  En werkt hun vaccin wel tegen de “nieuwe” variant ? Trouwens, je bent pas beschermd na 2 dosissen, tot die tijd moeten ze nog steeds oppassen.
 • Luc Van Campenhout

  3 weken geleden
  Vraag aan die slimme Epidemioloog : Hoeveel kans op werking heeft die optie om maar 1 dosis te geven ? Hoe komt hij op die oplossing ? Is er dan toch mee getest ?
 1. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter

 2. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw