Migranten gaan gisteren aan wal op het Italiaanse eiland Lampedusa.
Volledig scherm
Migranten gaan gisteren aan wal op het Italiaanse eiland Lampedusa. © REUTERS

Bijna zoveel migranten bereiken Italië via zee als in heel 2019: “Vooral op Lampedusa is de situatie onhoudbaar”

Het Italiaanse eiland Lampedusa wordt overspoeld door migranten uit Noord-Afrika. Dat klaagt burgemeester Totò Martello vandaag aan. “De situatie is onhoudbaar geworden. Als de regering het niet doet, zal ik de noodtoestand afkondigen”, zo wordt hij door het Italiaanse persbureau Ansa geciteerd.

18 reacties

 • Klaus Jozef Kalergi

  12 maanden geleden
  Wie denkt dat de EU(SSR) de massa migratie invasie wil stoppen is toch wel erg naïef om het zéér zacht uit te drukken. Dit was altijd het plan in het Westen. Eigen bevolking sturen richting tweeverdieners model gekoppeld met anti gezins propaganda om zo het kapitalisme optimaal te voeden. Tegelijkertijd via ontwikkelingshulp goedkoper een vervangingsbevolking aanmaken en nu dus overbrengen. Slaap rustig verder.
 • Albert Hendrix

  12 maanden geleden
  Boot op en terug vanwaar ze gekomen zijn .Waarom kan dat in Australië en New zeeland en in Canada en in Europa niet en dan zeker nu met dat Corona virus
 • Christine Laevers

  12 maanden geleden
  Lampedusa draait al jaren op en krijgt zo goed als geen ondersteuning. In een docu over een Afrikaans land merkten jonge ondernemende mensen op dat ze bv investeren in een vernissage om lokale producten aan te prijzen en om investeerders te krijgen, maar dat de electriciteit elk moment kan uitvallen. Zo werkt er niks.
 • Lucien Mertens

  12 maanden geleden
  Allemaal jongemannen en geen mondmasker te bespeuren...dweilen met de kraan open is zowat het enige wat dit Europa er bij presteert.
 • Luc Peeters

  12 maanden geleden
  Geraakt niet opgelost bij gebrek aan wilskracht.