De straten en trottoirs in Washington kleuren deze dagen legergroen.
Volledig scherm
PREMIUM
De straten en trottoirs in Washington kleuren deze dagen legergroen. © EPA

Bijna enkel militairen op straat in Washington: “Het lijkt hier wel een film”

Hoogspanning in Washington. In de Amerikaanse hoofdstad bewaken woensdag 26.000 militairen de inauguratie van Joe Biden. Maar ook vroeger vreest de FBI al voor gewapende protesten uit extremistische hoek. "Het lijkt hier wel een film."

11 reacties

 • mobius vandenhole

  2 jaar geleden
  Nationale garde inzetten voor veiligheid is wettelijk, enkel het leger zelf mag niet ingezet worden
 • marc de Volder

  2 jaar geleden
  Degenen met kritiek op de USA. Alsof het in andere landen beter is of blijft. De demonstraties zullen hier en elders ook meer en meer komen.Kritiek op Trump die wilt blijven maar niks over Xi Jinping,Kim Jong Un en Poetin die heel hun leven president willen en zullen zijn.En in hun landen hadden tientallen doden gevallen bij de demonstranten. Dat ze voor eigen deur vegen. En de politici hier met hun kritiek? Zijn zij verkozen en hebben zij respect voor de verkozenen?
 • Gino De Neef

  2 jaar geleden
  Het nieuwe normaal onder de democraten. Overigens, de burgemeester van DC vroeg hier niet om want de DC nationale garde staat onder direkt bevel van de president. Dit zijn gardes van aanpalende staten die op verzoek van de democraten in Dc zijn. Het is de vraag of dit wel wettelijk is.
 • Roland Van Holderbeke

  2 jaar geleden
  25.000 militairen in Washington, dat is meer dan gans het Belgisch leger allemaal samen!
 • jonas van poucke

  2 jaar geleden
  een tijdje geleden zag ik een reportage van ex KGB agenten uit 1980 die dit exact voorspelden. Amerika wil alle fun en willen een utopie oprichten waar communisme centraal staat wat voor enorme interne conflicten zou zorgen. Ze zaten er knal op.
 1. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.
 2. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.