Zeid Bin Raad al-Hussein
Volledig scherm
Zeid Bin Raad al-Hussein © epa

Bijna alle vrouwen in Guinee slachtoffer van genitale verminking

Ondanks de wereldwijde daling neemt genitale verminking niet af in Guinee. Dat is gebleken uit een rapport van de Verenigde Naties (VN) dat vandaag in Genève is uitgebracht. Volgens UNICEF heeft 97 procent van de vrouwen tussen 15 en 49 jaar zulke praktijken of een besnijdenis ondergaan.

 1. "Hij beschermde Biden": ouders smeken Amerikaanse president om op te komen voor hun zoon die in Russische cel zit
  Play

  "Hij beschermde Biden": ouders smeken Amerikaan­se president om op te komen voor hun zoon die in Russische cel zit

  Trevor Reed was marinier onder de regering-Obama. In die hoedanigheid beschermde hij vicepresident Joe Biden. Nu zit de man al twee jaar te verkommeren in een cel in Rusland na een woordenwisseling met Russische agenten. “Hij wordt vastgehouden als een pion in een politiek geschil tussen twee landen waarin hij geen aandeel heeft”, stellen zijn ouders, Paula en Joey Reed. Hun niet mis te verstane boodschap aan de Amerikaanse president luidt dan ook om op te komen voor hun zoon: “Het is tijd om hem weer naar Texas te laten komen”.
 2. Slager blijkt seriemoordenaar te zijn: 17 gruwelijk verminkte slachtoffers onder huis gevonden
  Play

  Slager blijkt seriemoor­de­naar te zijn: 17 gruwelijk verminkte slachtof­fers onder huis gevonden

  Onderzoekers die onder het huis van een vermoedelijke seriemoordenaar aan de rand van Mexico-Stad graven, hebben 3.787 botfragmenten gevonden, blijkbaar van 17 verschillende slachtoffers. Speurders denken dat de gruwelijke vondsten daar niet zullen eindigen. De man (72) was vroeger een slager. Hij heeft de lichamen van zijn slachtoffers in kleine stukken gehakt en zijn laatste slachtoffer zelfs gefileerd. De man heeft in de rechtbank ook al gezegd dat hij delen van de lijken opgegeten heeft.