Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © AFP

Bijna 90.000 klachten over seksueel misbruik scouting VS

Bijna 90.000 personen hebben sinds februari verklaard dat zij seksueel zijn misbruikt bij de Boy Scouts in de Verenigde Staten. Het cijfer is afkomstig van het schadevergoedingsfonds dat in verband met het misbruikschandaal in het leven is geroepen.

 1. Boy Scouts of America vraagt bescherming aan tegen schuldeisers na honderden rechtszaken van seksueel misbruik
  BELGA/AFP

  Boy Scouts of America vraagt bescher­ming aan tegen schuldei­sers na honderden rechtsza­ken van seksueel misbruik

  De Amerikaanse scoutsvereniging Boy Scouts of America (BSA) heeft bescherming tegen schuldeisers aangevraagd. De vereniging kampt met financiële druk, onder meer door juridische kosten rond de aanpak van de beschuldigingen van seksueel misbruik. Dat melden Amerikaanse media. In een persbericht stelt de BSA dat het de bedoeling is om een fonds op te richten voor de slachtoffers, en om de activiteiten te kunnen voortzetten.
 2. Witte Huis geeft toe: Trump kreeg geen telefoontje van scoutsleiding om hem te feliciteren met "beste speech ooit"
  Verenigde Staten

  Witte Huis geeft toe: Trump kreeg geen telefoon­tje van scoutslei­ding om hem te felicite­ren met "beste speech ooit"

  Witte Huis-woordvoerder Sarah Huckabee Sanders heeft toegegeven dat president Trump inderdaad geen telefoontje heeft ontvangen van de leiding van de Boy Scouts of America. Trump had in een interview met de Wall Street Journal opgeschept dat de scouts hem opgebeld hadden om hem te feliciteren met de "beste speech ooit" die hij had gegeven op hun jamboree.