Luchtbeelden tonen de Franse politie bij het onderscheppen van vertrekkende vluchtelingen.
Volledig scherm
Luchtbeelden tonen de Franse politie bij het onderscheppen van vertrekkende vluchtelingen. © AFP

Bijna 500 migranten onderschept bij poging Kanaal over te steken

De Britse autoriteiten hebben maandag 395 mensen aan land gebracht die in 12 bootjes de oversteek van het Kanaal probeerden te maken. Aan de Franse kant van het Kanaal werden diezelfde dag nog eens 101 mensen op 4 bootjes onderschept. De groep telde ook een aantal kinderen.

4 reacties

 • Kees Simons

  1 jaar geleden
  In Nederland komen elke week 1000 migranten binnen, quasi legaal. Dan begrijp je Brexit ook beter!
 • Gerd Peeters

  1 jaar geleden
  Ze hebben een impact op de Britse belastingbetaler, op ons niet misschien, als ze ze gaan oppikken op zee?
 • patrick de bock

  1 jaar geleden
  Heeft men er nog nooit aan gedacht om in een strook van 100km vanaf de Franse kust richting binnenland de registratie te verplichten van ELKE boot, groot, klein, dik of dun, vast, opblaasbaar of wat dan ook?
 • luc verriest

  1 jaar geleden
  En wat doet Europa? Palaveren, palaveren en nog eens palaveren....
 1. KIJK. Oekraïense troepen vernietigen volledige colonne van Russische tanks in één klap met tactische hinderlaag

  KIJK. Oekraïense troepen vernieti­gen volledige colonne van Russische tanks in één klap met tactische hinderlaag

  Beelden gaan viraal op sociale media van de totale vernietiging van een Russische colonne van tanks. De Russische troepen rijden nietsvermoedend over het kale en dorre landschap wanneer ze plots in een hinderlaag terechtkomen. Oekraïense mariniers liggen op de loer met draagbare raketwerpers. De colonne verspreidt zich en probeert te ontsnappen, maar tevergeefs. Eén voor één worden de tanks geraakt door de raketten. Russische soldaten die de raketimpacten overleven, krijgen de loodzware opdracht om te overleven op de kale vlakte. Van de colonne blijft uiteindelijk niets meer over. De ravage is dan ook enorm.
 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 3. Finland wordt lid van NAVO. Hoe reageert Poetin? “De Koude Oorlog was hier niets tegen”, zegt David Criekemans
  PREMIUM

  Finland wordt lid van NAVO. Hoe reageert Poetin? “De Koude Oorlog was hier niets tegen”, zegt David Criekemans

  Turkije geeft na lang aarzelen groen licht voor de NAVO-toetreding van Finland. Poetin krijgt er zo een grens met de NAVO van 1.300 kilometer bij. De Russische ambassadeur noemde Finland al een “legitiem doelwit”. Hoe zal Rusland reageren? Zal dit de oorlog in Oekraïne verlengen? “Dit is historisch en brengt alles in stroomversnelling”, zegt professor internationale politiek David Criekemans (UAntwerpen).
 4. Rusland gaat volgens VS voedsel naar Noord-Korea sturen in ruil voor wapens: “Poetin wordt steeds wanhopiger”

  Rusland gaat volgens VS voedsel naar Noord-Ko­rea sturen in ruil voor wapens: “Poetin wordt steeds wanhopiger”

  Rusland is van plan om voedsel te ruilen voor wapens met Noord-Korea. Dat zegt de woordvoerder van de Amerikaanse Nationale Veiligheidsraad John Kirby. “We blijven bezorgd dat Noord-Korea verdere steun zal verlenen aan de militaire operaties van Rusland in Oekraïne en hebben nieuwe informatie dat Moskou actief probeert om munitie uit Noord-Korea te verwerven”, aldus Kirby. Rusland zou “een twintigtal” verschillende soorten wapens en munitie ontvangen.