Volledig scherm
© Getty Images

Bijna 40 procent van Britse kinderen leeft tegen 2021 in armoede

In het Verenigd Koninkrijk hebben bezuinigingsmaatregelen ervoor gezorgd dat miljoenen Britten in armoede zijn vervallen. Dat blijkt uit een VN-rapport, dat de Britse regering ervan beschuldigt de mensenrechten te schenden. Het rapport zegt dat één op de vijf Britten, of bijna 14 miljoen mensen, in armoede leeft.

5 reacties

 • Jef Heffens

  2 jaar geleden
  Met de Brexit heeft de UK voor een verregaande verarming gekozen. Het cynische is dat het vooral minst gegoeden en oudere personen die voor de Brexit en dus de neergang en armoede gekozen hebben.
 • GERARD DE PELECIJN

  2 jaar geleden
  Dankzij de politiek gaat het dus van kwaad naar erger, tijd voor verandering blijft weg!
 • Christine Laevers

  2 jaar geleden
  Dickens is in Engeland nooit ver weg. Eens een documentaire gezien over een buitenwijk in London : alle tuinen werden gebruikt om afval te plaatsen. Spaghetti in de badkuip heb ik jaren geleden persoonlijk aangetroffen. En de afvalzakken op het platte dak tot 'compostering' toe. Sorry, maar het is cultureel bepaald.
 • danny janssens

  2 jaar geleden
  waar rechts aan de macht is, mag je dit verwachten. onze beurt komt ook ... veel vroeger dan de meesten denken.
 • mieke vermeulen

  2 jaar geleden
  Met heb geld dat ze nu betalen aan de EU en gaan gebruiken voor eigen volk zal de armoede snel dalen .
 1. Persfotograaf (65) kritiek na agressie in Reims, politie doet oproep tot getuigen
  FRANKRIJK - UPDATE
  8

  Persfoto­graaf (65) kritiek na agressie in Reims, politie doet oproep tot getuigen

  In de noordoostelijke Franse stad Reims is een persfotograaf van de lokale krant L’Union in kritieke, maar stabiele toestand na vermoedelijke zware agressie. Christian Lantenois (65) kreeg zaterdagnamiddag de opdracht om uit te rukken naar de probleemwijk Croix-Rouge waar zo’n veertigtal jongeren met ijzeren staven en golfclubs rondliepen. Hij reed in een auto met het logo van de krant, maar werd volgens de L’Union-hoofdredactie snel zelf een doelwit.
 2. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Meisje beleeft de schrik van haar leven wanneer een paal haar auto spietst

  Meisje beleeft de schrik van haar leven wanneer een paal haar auto spietst

 2. Nederlandse cafébaas opent maand te vroeg én schenkt gratis drank op terras
  Play

  Nederland­se cafébaas opent maand te vroeg én schenkt gratis drank op terras