AFP
Volledig scherm
© AFP

Bijna 40 doden bij brand op een ferry in Bangladesh

In het zuiden van Bangladesh zijn minstens 37 mensen om het leven gekomen bij een brand op een veerboot. Dat heeft de lokale politie meegedeeld.

 1. Zeeschip van Antwerpse rederij gedumpt op strand in Bangladesh: parket in beroep tegen vrijspraak voor illegale sloop
  PREMIUM
  Antwerpen

  Zeeschip van Antwerpse rederij gedumpt op strand in Bangladesh: parket in beroep tegen vrijspraak voor illegale sloop

  Het Antwerpse parket gaat in beroep tegen de vrijspraak van Bocimar International, een dochterbedrijf van de Belgische rederij CMB. De rechter oordeelde eind juni dat de rederij niet schuldig is aan de illegale sloop van een 170.000 ton zwaar zeeschip op een strand in Bangladesh. Rederij CMB is in handen van de zonen van Marc Saverys, nazaat van de belangrijke Antwerpse redersfamilie Saverys.
 2. VN veroordelen moord op Rohingya-leider in Bangladesh

  VN veroorde­len moord op Rohingya-lei­der in Bangladesh

  Een prominente Rohingyaleider is woensdagavond doodgeschoten in vluchtelingenkamp Cox’s Bazar in het zuiden van Bangladesh. Mohib Ullah was een van de meest vooraanstaande pleitbezorgers van de etnische groep die al generaties lang vervolgd wordt in Myanmar. De VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR zegt vandaag in een reactie “diep getroffen en treurig” te zijn, en veroordeelt de moord. De VN-organisatie roept de autoriteiten in Bangladesh op de moord te onderzoeken en de verantwoordelijken voor de rechter te brengen.
 1. Op cruise tijdens corona. Aflevering 1: “Als inspecteurs zien hoe wij hier alles reinigen en ontsmetten, dan sluiten ze aan land elk restaurant”
  PREMIUM

  Op cruise tijdens corona. Aflevering 1: “Als inspec­teurs zien hoe wij hier alles reinigen en ontsmetten, dan sluiten ze aan land elk restaurant”

  Bij de start van de pandemie waren het drijvende spookschepen die nergens mochten ankeren, maar intussen dobberen cruiseschepen weer vrolijk rond op zee. Als nooit tevoren? Nieuwsgierig naar ‘cruisen tijdens corona’ en om die Belgische ‘zomer’ in te ruilen voor zonnige Griekse eilanden ging ook uw krant een weekje mee aan boord. “Gasten merken het nauwelijks, maar er is een groot verschil tussen cruisen vandaag en in 2019.”