Leden van de rampenbestrijdingsdienst roepen mensen in de staten West-Bengalen en Odisha op om te evacueren.
Volledig scherm
Leden van de rampenbestrijdingsdienst roepen mensen in de staten West-Bengalen en Odisha op om te evacueren. © EPA

Bijna 2 miljoen mensen in India schuilen voor cycloon Yaas

Bijna 2 miljoen mensen die aan de oostkust van India leven, hebben veiligere oorden opgezocht om te schuilen voor cycloon Yaas, die boven de Golf van Bengalen aan kracht wint. Dat hebben de autoriteiten van het land gemeld. Amper een week geleden teisterde cycloon Tauktae nog de westkust van het land.

0 reacties

  1. Poetin over gesprek met Biden: “Geen vriendschap, wel pragmatische dialoog”. Biden beklemtoont “nood aan basisregels”

    Poetin over gesprek met Biden: “Geen vriend­schap, wel pragmati­sche dialoog”. Biden beklem­toont “nood aan basisre­gels”

    De langverwachte ontmoeting tussen de Amerikaanse president Joe Biden en zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin die iets na de middag begon, is ondertussen afgelopen. De twee wereldleiders schudden elkaar kort de hand voor de start van hun gesprek. “Het is altijd beter om elkaar face to face te zien”, zei Biden bij aanvang. Een stelling die hij ook na afloop herhaalde. Volgens beide leiders was er tijdens de ontmoeting geen sprake van vijandigheid. Poetin en Biden gaven achteraf elk apart een persconferentie.