Het tweedaagse festival Verknipt was op 3 en 4 juli in Utrecht. Inmiddels is het Nederlandse nachtleven weer op slot en mogen festivals tot midden volgende maand niet meer doorgaan.
Volledig scherm
Het tweedaagse festival Verknipt was op 3 en 4 juli in Utrecht. Inmiddels is het Nederlandse nachtleven weer op slot en mogen festivals tot midden volgende maand niet meer doorgaan. © Foto Ruud Voest

Bijna 1.000 bezoekers festival in Utrecht besmet, teller loopt op: “Meer besmettingen niet uit te sluiten”

NEDERLANDBijna duizend bezoekers van een tweedaags festival in de Nederlandse stad Utrecht zijn besmet geraakt met het coronavirus. Het evenement in de open lucht trok 20.000 mensen.

18 reacties

 • Hugo hofmans

  3 weken geleden
  Het zit overal vol virussen, ze zweven hier gewoon rond. Ge voelt ze bijna. Ik spuit die dood, maar op zo'n festival kunt ge altijd staan spuiten natuurlijk. Maar ze botsen nu wel op de vaccinatiemuur, dus dat zou moeten geven.
 • frans Venloo

  3 weken geleden
  Politieke onkunde en geld alleen telt is hun boodschap
 • Patrick Braekeveldt

  3 weken geleden
  De dagen na Pukkelpop ongeveer 15.000 besmettingen erbij die er elk minstens 20.000 zullen besmetten ,goe bezig !
 • Nick Caluwé

  3 weken geleden
  laat Pukkelpop doorgaan en meteen ook de organisator van het festival opdraaien voor de kosten van alle besmettingen die het met zich meebrengt. Klaar is kees.
 • Stefaan Vanwijnsberghe

  3 weken geleden
  Wat had je gedacht? Feesten als de beesten, zuipen, geen mondmasker verplicht, en ja hoor daar is het virus weer. Gewoon zoals in de oorlog, iedereen verplicht binnen tussen 18 en 6 uur. En zoniet, een boete van 10000 eu per overtreding en bij elke nieuwe overtreding 50% erbij. Binnenkort kan er niet meer gefeest of gefestivalt worden, wegens gebrek aan geld.
 1. Kan Pukkelpop nog doorgaan of niet, en voor wie? “Wie zich deze week nog laat vaccineren, kan veilig naar het festival”
  PREMIUM

  Kan Pukkelpop nog doorgaan of niet, en voor wie? “Wie zich deze week nog laat vaccineren, kan veilig naar het festival”

  Het Overlegcomité buigt zich vrijdag onder meer over Pukkelpop. Nu de coronacijfers alweer fors de hoogte ingaan, rijst de vraag of en hoe het festival kan doorgaan. Zal de organisatie à la minute nog met bubbels moeten werken? Of zullen enkel de volledig gevaccineerden mogen feesten? Steven Vandeput (N-VA), burgemeester van Hasselt, is optimistisch: “Ik ga ervan uit dat de overgrote meerderheid wel al gevaccineerd is tegen 19 augustus.”
 2. Hitte en branden in Italië, Griekenland en Turkije houden aan, verschillende doden en gewonden

  Hitte en branden in Italië, Grieken­land en Turkije houden aan, verschil­len­de doden en gewonden

  Italië, Griekenland en Turkije gaan nog steeds gebukt onder een extreme hittegolf en natuurbranden. De Italiaanse brandweerlieden hebben de voorbije 24 uur meer dan 800 brandhaarden geregistreerd. In het noordwesten van het Griekse schiereiland Peloponnesos zijn vandaag vijf dorpen ontruimd. Er zijn ook zeker zestien gewonden. In de Turkse vakantieregio Bodrum werden mensen met boten over zee in veiligheid gebracht. In Turkije vielen al acht doden.