Roberta Jacobson, de speciale gezant van president Joe Biden voor grenskwesties.
Volledig scherm
Roberta Jacobson, de speciale gezant van president Joe Biden voor grenskwesties. © Photo News

Bidens gezant voor grensbeleid treedt terug terwijl migrantenstroom groeit

Roberta Jacobson, de speciale gezant van president Joe Biden voor grenskwesties, trekt zich eind april terug uit die functie. Dat heeft het Witte Huis vrijdag meegedeeld. De VS worden aan hun zuidgrens geconfronteerd met een grote stijging van het aantal migranten die proberen het land binnen te komen. Jacobson had als opdracht om de aanpak van die crisis te coördineren.

13 reacties

 • Yolande MARIS

  4 weken geleden
  Amerika staat aan de rand van de afgrond,België is er al ingesukkeld dank zij Merkel .Belgie is al rijp om ontwikkelingshulp aan te vragen.
 • Marianne Van den Lemmer

  4 weken geleden
  Het begin van de ondergang van Biden. Hij kan nu wel doen alsof HIJ de corona-crisis goed aanpakt, maar het was Trump die de vaccins al vroeg bestelde.
 • Jan Van Rompaey

  4 weken geleden
  Geef ons Trump maar terug.
 • Fredien Vandervekens

  4 weken geleden
  Biden moet zich laten adviseren door Belgische "experten". Inzake leefloon, (verhoogde) kindertoeslag, (sociale) huisvesting, en uiteraard Els van de "extra" rechten. Aansluitend moet G. De Keyzer, de Brusselse wafels (van haar echtgenoot) vervangen door meer "exotische specialiteiten". Halal uiteraard.
 • Gaston Foubert

  4 weken geleden
  Ze gaan nog op hun knieën zitten om Trump terug te krijgen. Er zijn al meerdere staten ervan overtuigd dat er verkiezingsfraude werd gepleegd.
 1. VS steunen opheffing patenten coronavaccin
  5

  VS steunen opheffing patenten coronavac­cin

  De Verenigde Staten scharen zich achter een voorstel om patenten op coronavaccins vrij te geven. Dat zei de Amerikaanse handelsgezant Katherine Tai in een interview met persbureau Bloomberg. Ontwikkelingslanden betogen binnen de Wereldhandelsorganisatie (WTO) al langer dat de kennis achter de vaccins niet beschermd zou moeten worden, zodat ook minder rijke landen snel grote delen van de bevolking kunnen vaccineren tegen Covid-19. De Wereldgezondheidsorganisatie reageert verheugd op de mededeling.
 1. Ferraribestuurder onder invloed geeft plankgas en verliest meteen controle
  Play

  Ferraribe­stuur­der onder invloed geeft plankgas en verliest meteen controle

 2. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
  Play

  Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”