Roberta Jacobson, de speciale gezant van president Joe Biden voor grenskwesties.
Volledig scherm
Roberta Jacobson, de speciale gezant van president Joe Biden voor grenskwesties. © Photo News

Bidens gezant voor grensbeleid treedt terug terwijl migrantenstroom groeit

Roberta Jacobson, de speciale gezant van president Joe Biden voor grenskwesties, trekt zich eind april terug uit die functie. Dat heeft het Witte Huis vrijdag meegedeeld. De VS worden aan hun zuidgrens geconfronteerd met een grote stijging van het aantal migranten die proberen het land binnen te komen. Jacobson had als opdracht om de aanpak van die crisis te coördineren.

13 reacties

 • Yolande MARIS

  1 jaar geleden
  Amerika staat aan de rand van de afgrond,België is er al ingesukkeld dank zij Merkel .Belgie is al rijp om ontwikkelingshulp aan te vragen.
 • Marianne Van den Lemmer

  1 jaar geleden
  Het begin van de ondergang van Biden. Hij kan nu wel doen alsof HIJ de corona-crisis goed aanpakt, maar het was Trump die de vaccins al vroeg bestelde.
 • Jan Van Rompaey

  1 jaar geleden
  Geef ons Trump maar terug.
 • Fredien Vandervekens

  1 jaar geleden
  Biden moet zich laten adviseren door Belgische "experten". Inzake leefloon, (verhoogde) kindertoeslag, (sociale) huisvesting, en uiteraard Els van de "extra" rechten. Aansluitend moet G. De Keyzer, de Brusselse wafels (van haar echtgenoot) vervangen door meer "exotische specialiteiten". Halal uiteraard.
 • Gaston Foubert

  1 jaar geleden
  Ze gaan nog op hun knieën zitten om Trump terug te krijgen. Er zijn al meerdere staten ervan overtuigd dat er verkiezingsfraude werd gepleegd.