President Joe Biden met zijn Oekraïense ambtgenoot Volodimir Zelenski.
Volledig scherm
President Joe Biden met zijn Oekraïense ambtgenoot Volodimir Zelenski. © AP

Biden wil uitbreiding Russische invloed in Oost-Europa voorkomen

De Amerikaanse president Joe Biden heeft zijn Oekraïense ambtgenoot Volodimir Zelenski verzekerd dat hij de Russische expansie in Oost-Europa wil tegengaan en Oekraïne steunt tegen de agressie van Moskou. Biden en Zelenski ontmoetten elkaar woensdag voor het eerst in het Witte Huis, na een paar telefoongesprekken eerder dit jaar.

18 reacties

 • Luc Lepoudre

  1 maand geleden
  "De Russische expansie in Oost-Europa"? Is dat een mop? Wat doet de Navo, tegen alle akkoorden afspraken in, al vijfentwintig jaar? Oost-Oekraïne is helemaal Russisch, Kiev is zelfs de vroegere Russische hoofdstad. De Amerikanen zijn duidelijk de stokers. Wij hebben meer nut van goede relaties met Rusland.
 • Haverbeke Vincent

  1 maand geleden
  Als lid van de Nato, zouden Belgische ministers moeten duidelijk maken dat Nato niet dient om Amerikaanse oorlogen te voeren. Wij staan dichter bij Rusland dan bij Amerika.
 • frans Vullings

  1 maand geleden
  willen de amerikanen WO111 om de wapen industrie weer aan veel geld te helpen
 • Gilbert De Meyer

  1 maand geleden
  Waarom wil America steeds maar hun vorm van leven en zogezegde democratie door de mensen hun strot duwen, Biden een goede raad blijf aub thuis , ontvang uw wedde en laat de rest van de wereld met rust.
 • Jurgen Herbert

  1 maand geleden
  Nog maar pas het leger teruggetrokken (met enkele honderden in de steek gelaten Amerikanen en Afghanen die hun tijdens de bezetting geholpen hadden en nu allemaal vastzitten in Afghanistan), gaat president Biden ruzie zoeken met groot macht Rusland (en met China), maar daar gaat hij zich serieus aan mispakken. Hij zou zich beter bezig houden met zijn eigen land waar armoede en criminaliteit welig tiert. waar de economie aan diggelen ligt, enzovoort.
 1. PORTRET. Espen Andersen Bråthen (37), de Noorse schutter die “een boodschap voor de wereld” had
  PREMIUM

  PORTRET. Espen Andersen Bråthen (37), de Noorse schutter die “een boodschap voor de wereld” had

  De man die woensdagavond vijf mensen gedood heeft in Noorwegen, was een zelfverklaarde moslimbekeerling. Maar dan wel één die zelfs door geloofsgenoten als een zonderling werd beschouwd. “Hij kwam hier niet bidden, maar wartaal verkopen”, zo klinkt het in de plaatselijke moskee. Ook verwanten trekken zijn religieuze motieven in twijfel. Zij noemen hem geestelijk gestoord, maar voorlopig sluit de politie terrorisme nog niet uit.
 2. Manifestatie in Beiroet draait gewelddadig uit: minstens zes doden en dertigtal gewonden
  Play
  Beiroet

  Manifesta­tie in Beiroet draait geweldda­dig uit: minstens zes doden en dertigtal gewonden

  Een manifestatie in de Libanese hoofdstad Beiroet is uitgelopen op een drama. Zo kwamen minstens zes mensen om het leven en raakten een dertigtal manifestanten gewond. Dat meldden het ministerie van Binnenlandse Zaken en het Rode Kruis. De betoging werd georganiseerd door de sjiitische bewegingen Hezbollah en Amal. Zij eisen het ontslag van de rechter die het onderzoek leidt naar de explosie die zich in augustus vorig jaar voordeed in de haven van Beiroet.