Op 11 september is het exact twintig jaar geleden dat moslimextremisten de VS aanvielen met aanslagen in New York en Washington.
Volledig scherm
Op 11 september is het exact twintig jaar geleden dat moslimextremisten de VS aanvielen met aanslagen in New York en Washington. © Photo News

Biden wil troepen terugtrekken uit Afghanistan tegen symbolische datum van 11 september

BuitenlandDe Amerikaanse president Joe Biden wil volgens mediaberichten alle Amerikaanse troepen tegen 11 september, de 20ste verjaardag van de terreuraanslagen op New York en Washington, uit Afghanistan terugtrekken. The Washington Post meldde dinsdag dat Biden dit wellicht woensdag zal bekendmaken. De Amerikaanse soldaten zouden in dat geval nog verscheidene maanden na 1 mei in Afghanistan blijven, de deadline die met de taliban was overeengekomen.

1 reactie

 • Jozef Van Mellaert

  1 maand geleden
  De datum van 9/11 is goed gekozen van Biden, dit was toch een overwinningsdag van al-Quida. Het terugtrekken op deze datum zal nogmaals een overwinningsdag worden voor hen.
 1. Kaboel zal deelnemen aan vredesconferenties in Rusland en Turkije

  Kaboel zal deelnemen aan vredescon­fe­ren­ties in Rusland en Turkije

  De Afghaanse vredestoppen die binnenkort georganiseerd worden in Rusland en Turkije, zullen ook bijgewoond worden door het regime in Kaboel. Dat heeft Hamdullah Mohib, de Afghaanse veiligheidsadviseur, zaterdag gezegd tijdens een persconferentie. Kaboel zal delegaties samenstellen voor de twee bijeenkomsten, maar de samenstelling zal wel afhangen van in hoeverre de taliban en andere landen betrokken zullen zijn bij de bijeenkomsten. Een talibanwoordvoerder laat intussen weten dat de terreurgroep nog geen beslissing getroffen heeft over een eventuele deelname.
 1. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek

 2. Zo zien de vakantiehuisjes van Camping Coppens eruit voor én na de make-over van Staf en Monique
  Play
  Camping Coppens

  Zo zien de vakantie­huis­jes van Camping Coppens eruit voor én na de make-over van Staf en Monique