Amerikaanse FBI-agenten verlaten de woning van de vermoorde Haïtiaanse president Jovenel Moïse.
Volledig scherm
Amerikaanse FBI-agenten verlaten de woning van de vermoorde Haïtiaanse president Jovenel Moïse. © EPA

Biden wil niet militair ingrijpen op Haïti, maar stuurt wel mariniers naar ambassade

President Joe Biden is voorlopig niet van plan om met Amerikaanse troepen in te grijpen op Haïti, dat na de moord op president Jovenel Moïse in chaos is vervallen. Dat zei het Amerikaanse staatshoofd donderdag. "We sturen alleen mariniers naar onze ambassade om de veiligheid te garanderen, maar het idee dat we Amerikaanse troepen zouden sturen naar Haïti is momenteel niet aan de orde”, aldus Biden.

 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 2. 'Gevlucht’ stel dat opgesloten werd in Nederlands ziekenhuis heeft geen corona: “Deze blamage krijgt zeker nog staartje”

  'Ge­vlucht’ stel dat opgesloten werd in Nederlands ziekenhuis heeft geen corona: “Deze blamage krijgt zeker nog staartje”

  Het echtpaar dat zondagavond uit een vliegtuig op Schiphol gehaald werd en daarna vastgezet werd in een kliniek is weer vrij. Carolina Pimenta en Andres Sanz zouden geweigerd hebben om in quarantaine te blijven na een positieve coronatest. Volgens hun advocaat blijkt nu dat ze allebei geen corona hebben. “Het is een blamage hoe deze mensen hier behandeld zijn. Dit is amateurwerk en krijgt zeker nog een staartje", stelt Bart Maes.
 1. Voormalig stafchef van Donald Trump: “Trump legde drie dagen voor verkiezingsdebat met Biden positieve coronatest af”

  Voormalig stafchef van Donald Trump: “Trump legde drie dagen voor verkie­zings­de­bat met Biden positieve coronatest af”

  Mark Meadows, een ex-medewerker van Donald Trump, beweert in zijn boek dat de voormalige president van de Verenigde Staten op 26 september 2020, drie dagen voor zijn eerste verkiezingsdebat met Joe Biden, al wist dat hij corona had. Dat schrijft de Britse krant The Guardian. “Trump wist bovendien dat elke kandidaat 72 uur voor de aanvang van het debat een negatieve test moest afleggen, dus gebruikte hij een andere test”, aldus Meadows. “Niets zou hem tegenhouden om aan het debat deel te nemen”, klinkt het.