Joe Biden
Volledig scherm
Joe Biden © EPA

Biden wil klimaatneutrale overheid tegen 2050, maar weerstand dreigt

De Amerikaanse president Biden heeft officieel opdracht gegeven de overheid tegen 2050 klimaatneutraal te maken. Maar de plannen voor een schonere, milieuvriendelijkere nationale overheid gaan gepaard met uitdagingen en weerstand, meldt de krant The Washington Post.

 1. Medische eureka: nieuwe behandeling ontdekt die ontsteking in hersenen beter tegengaat bij muizen

  Medische eureka: nieuwe behande­ling ontdekt die ontsteking in hersenen beter tegengaat bij muizen

  Wetenschappers hebben een nieuwe behandeling ontdekt die ontstekingsreacties na hersentrauma’s beter tegengaat bij muizen, zo heeft het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) donderdag bekendgemaakt. Het baanbrekende aan de behandeling is dat het middel in de bloedbaan kan ingespoten worden, en dan door de bloed-hersenbarrière tot in de hersenen reist. Het is de eerste keer dat de bloed-hersenbarrière doorbroken kon worden in het specifieke geval van hersentrauma’s.
 2. Biden waarschuwt Poetin tijdens overleg van twee uur dat er gevolgen zullen zijn bij escalatie van Oekraïne-crisis
  Play

  Biden waarschuwt Poetin tijdens overleg van twee uur dat er gevolgen zullen zijn bij escalatie van Oekraïne-cri­sis

  De Amerikaanse president Joe Biden heeft in een gesprek met zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin zijn zorgen uitgesproken over de Russische troepenopbouw aan de grens met Oekraïne. In een video-overleg van bijna twee uur waarschuwde hij Rusland voor “harde economische en andere maatregelen” als het tot gewelddadigheden komt, aldus het Witte Huis in een verklaring. De Verenigde Staten zullen ook wapens leveren aan Oekraïne als Rusland besluit het land binnen te vallen.