Photo News
Volledig scherm
© Photo News

“Biden wil belasting op vermogenswinst verdubbelen voor rijken”

De Amerikaanse president Joe Biden wil rijke particulieren fiks meer belasting laten betalen voor de winsten die ze uit hun vermogen halen. Ingewijden melden aan persbureau Bloomberg dat hij het federale toptarief voor vermogenswinstbelasting bijna wil verdubbelen. Het nieuws stuurde de beurs van New York lager.

9 reacties

 • Pieter arons

  2 jaar geleden
  Gaat hij zichzelf ook belasten? Deze man heeft ook massa's geld op zen rekening staan maar hij moet niet belasting betalen.
 • wesley netnem

  2 jaar geleden
  Men zou beter wereldwijd een Limiet zetten op Hoeveel Iemand MAG bezitten !! Waarom moet je vele Miljarden op je rekening staan hebben terwijl je al vele Villa's , Landgoed , vastgoed , aandelen , luxe producten , jachten , vliegtuigen , wagens ezv ...bezit ? Hoe je groei kan bevorderen ?? Door de Lonen van werknemers te verdriedubbelen ? Dan geeft je meer uit ....en DAAR is je Groei !!
 • jan boden

  2 jaar geleden
  Dat zal een enorme uittocht van de vermogende Amerikanen betekenen en de economie fors doen krimpen. De eigen centen investeren om nadien 40 % te zien wegvloeien naar de Staat zal het ondernemerschap niet bevorderen met als gevolg massale werkloosheid en verlies van productie aan het buitenland.
 • Jan Van Bavel

  2 jaar geleden
  Goed bezig Joe, geef de centen maar aan de allerarmsten want die zijn er meer dan rijken.
 • Gerry Cle

  2 jaar geleden
  Eindelijk! Hoog tijd dat we een eerlijk systheem creëren waarbij de vruchten van de economie naar iedereen gaan en niet naar een klein groepje miljardairs.