De Amerikaanse president Joe Biden.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Joe Biden. © AFP

Biden wil Amerikaanse economie "heruitvinden" met ambitieuze begroting van 6 biljoen

De Amerikaanse president Joe Biden heeft vrijdag zijn begroting voor 2022 uit de doeken gedaan. Met een begrotingsvoorstel ter waarde van 6.000 miljard (of 6 biljoen) dollar (4,9 biljoen euro) wil Biden de Amerikaanse economie "heruitvinden".

9 reacties

 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  De VS doen al tientallen jaren zoals de banken met ons spaargeld nu doen. Geld bij creëren en de anderen er laten voor opdraaien. Dat kunnen ze omdat ze monetair nog altijd de macht hebben in de wereld.
 • An Vanden Bossche

  2 jaar geleden
  De belastingen verhogen is geen injectering in de economie. Zijn 'heruitvinding' is eigenlijk het Europees model, waar al jarenlang geen groei te bespeuren valt, in tegenstelling tot de USA.
 • John Stahl

  2 jaar geleden
  Die vent kent dus geen jota van economie. Helikoptergeld drukken zal de economie niet redden, maar zal ze verzwakken op termijn. Tesamen met de dollar.
 • pascal Vanderlinden

  2 jaar geleden
  Met 100duizenden nieuwe jobs die het minimum betalen bereik je niks ! Geef de 99% gewone werkmensen meer loon en neem wat af van de 1% rijken die rijker zijn dan de 99% samen. Stop met werkmensen uitbuiten en geef bonussen aan wie ze toebehoren aub.
 • Emma Andersen

  2 jaar geleden
  Socialisme blijft duren tot het geld van de anderen uitgegeven is.
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 1. Rusland gaat volgens VS voedsel naar Noord-Korea sturen in ruil voor wapens: “Poetin wordt steeds wanhopiger”

  Rusland gaat volgens VS voedsel naar Noord-Ko­rea sturen in ruil voor wapens: “Poetin wordt steeds wanhopiger”

  Rusland is van plan om voedsel te ruilen voor wapens met Noord-Korea. Dat zegt de woordvoerder van de Amerikaanse Nationale Veiligheidsraad John Kirby. “We blijven bezorgd dat Noord-Korea verdere steun zal verlenen aan de militaire operaties van Rusland in Oekraïne en hebben nieuwe informatie dat Moskou actief probeert om munitie uit Noord-Korea te verwerven”, aldus Kirby. Rusland zou “een twintigtal” verschillende soorten wapens en munitie ontvangen.