Archiefbeeld van de bouw van een stuk grensmuur in Arizona.
Volledig scherm
Archiefbeeld van de bouw van een stuk grensmuur in Arizona. © AP

Biden wendt geld van Trumps grensmuur aan voor militaire projecten

De 2,2 miljard dollar (1,8 miljard euro) die zijn voorganger Donald Trump wilde gebruiken om een grensmuur te bouwen, zal door huidig Amerikaans president Joe Biden aangewend worden voor Amerikaanse militaire projecten. Dat hebben het Witte Huis en het Pentagon, het Amerikaanse ministerie van Defensie, aangekondigd.

9 reacties

 • boris paesen

  1 maand geleden
  Ze gaan nog spijt krijgen in Amerika door de massa migratie die op komst is. Hier in Europa is het nog veel erger. Maar zolang ze maar wapens kunnen verkopen is alles goed voor de linkse regeringen in de westerse landen.
 • Mister Colombo

  1 maand geleden
  Biden is niet beter dan Trump, integendeel. Het geld gaat voor oorlogsdoeleinden.
 • Catherine MISTIAEN

  1 maand geleden
  Nu snap ik wat hij bedoelde tijdens zijn eerste speech op de eerste dag: "Denk aan onze militairen." riep hij op het einde.
 • Andre Perneel

  1 maand geleden
  En wie heeft ooit de 1200 km lange grensmuur betaald die er staat van voor Trump ? De kaboutertjes zeker ! ( muur goed te zien op Google Maps )
 • Lucien Switten

  1 maand geleden
  Nu gaat het geld naar de grote wapenindustrie. Ik herinner me nog dat Trump zegde: ik houd van de soldaten, maar niet van de wapenindustrie. Biden heeft als levenslange politieke ambtenaar belangrijke connecties aan wie hij nu zijn schuld kan afbetalen in de vorm van contracten.
 1. Trump liet nog snel stukken van zijn onvoltooide muur bouwen: smokkelaars gebruiken nu verlaten werkwegen van arbeiders

  Trump liet nog snel stukken van zijn onvoltooi­de muur bouwen: smokke­laars gebruiken nu verlaten werkwegen van arbeiders

  De Mexicaanse muur is misschien wel de grootste belofte van president Donald Trump die hij niet nakwam. Al liet hij er tot de laatste dag van zijn ambtstermijn nog snel stukken van bouwen, vooral dan in afgelegen gebied in Arizona waar de laatste jaren nog nauwelijks vluchtelingen passeerden. Joe Biden legde de werken al op de eerste dag van zijn presidentschap stil. Smokkelaars maken nu dankbaar gebruik van de achtergelaten werkwegen van de verdwenen arbeiders.
 2. Dow-Jones voor het eerst boven de 35.000 punten

  Dow-Jones voor het eerst boven de 35.000 punten

  Alle drie de grote beursgraadmeters in New York zijn vrijdag op records gesloten. Beleggers waren optimistisch gestemd omdat bedrijven deze cijferperiode over het algemeen goede resultaten overleggen. Ze lieten hun stemming zelfs niet verpesten door een wat tegenvallend cijfer over de bedrijvigheid van de Amerikaanse dienstensector of het toenemende aantal coronabesmettingen in veel landen door de Deltavariant van het coronavirus. De Dow-Jonesindex ging voor het eerst boven de 35.000 punten.