President Joe Biden tijdens zijn toespraak in Queens, New York.
Volledig scherm
President Joe Biden tijdens zijn toespraak in Queens, New York. © AP

Biden waarschuwt voor klimaatverandering na reeks natuurrampen in VS: “We kunnen dit stoppen”

De schade die natuurgeweld recent heeft aangericht in de Verenigde Staten toont aan dat de klimaatverandering levens en inkomens ernstig bedreigt. President Joe Biden zei dat bij een bezoek aan de wijk Queens in New York, waar mensen in hun huis zijn gestorven door zware regenval en overstromingen. "We kunnen het stoppen voordat het erger wordt", zei hij op een persconferentie.

  1. Jongetje (6) dat als enige kabelbaanramp overleefde en door opa werd ontvoerd naar Israël, moet terug naar tante in Italië

    Jongetje (6) dat als enige kabelbaan­ramp overleefde en door opa werd ontvoerd naar Israël, moet terug naar tante in Italië

    De 6-jarige jongen die het kabelbaandrama in Italië overleefde, moet terug naar zijn familie in Italië. Dat heeft een rechtbank in Tel Aviv besloten, nadat de jongen stiekem door zijn grootvader naar Israël was meegenomen. Het kind verloor in mei zijn beide ouders toen de cabine waarin ze zaten neerstortte. Eitan was de enige van de vijftien inzittenden die het ongeval overleefde.
  2. Autoverhuurbedrijf Hertz bestelt 100.000 elektrische wagens bij Tesla

    Autover­huur­be­drijf Hertz bestelt 100.000 elektri­sche wagens bij Tesla

    Autoverhuurbedrijf Hertz, dat vier maanden geleden een doorstart maakte nadat het onder druk van de coronacrisis failliet ging, heeft bij de Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's Tesla een bestelling van 100.000 wagens geplaatst. Dat meldt het financiële persagentschap Bloomberg maandag op gezag van ingewijden. De bestelling is een eerste stap in de ambitieuze plannen van Hertz om zijn vloot te elektrificeren.